יום שני, 29 בינואר 2018

טו בשבט הגיע חג לאילנות

אמנם עדיין קר וגשום
אבל בלוח השנה טו בשבט כבר כאן
ומה יותר נחמד מארוחה קלילה בסימן שבעת המינים שנתברכה בהם ארץ ישראל ועוד כהנה וכהנה?





ברשת תוכלו למצוא נוסחים רבים ושונים לסדר טו בשבט, 
אלה משלבים בתוכם טעימות שונות מיבול הארץ


הפוסט הזה ירכז כמה רעיונות לתקרובת שכזאת
למרות שאפשר להסתפק בשולחן מלא מבחר פירות ,אגוזים ושקדים.
ארוחה קלה - כיף יותר

אם אני מנסה להתמקד אזי לחמניות קלילות











יהיו פתיח מפתה
וכבר סימנתי V על חיטה,זית ורימון
גם מגש ירקות ישתלב נהדר פה


שעורה זה גם פשוט, בימים הקרים הללו מרק גריסים חם תמיד יתקבל בברכה ,
 גריסים הם גרעיני שעורה, שעברו קלייה ואז שבירה על מנת להקל ולקצר את תהליך הבישול.
אז מרק קרופניק מהביל להמשך הארוחה.



גפן זה קלי קלות -יין אדום או לבן וזה מסתדר נהדר למי שקורא את הסדר
של  טו בשבט ואפילו אפשר מוסקטו לקינוח וכך טיפלנו גם בגפן
מי שלא אוהב יין אפשר לשלב צימוקים במגש הפירות שנגיש לסיום




עוגת פירות מיובשים תמיד מככבת בארוחות הללו, 
מבחר הפירות לפי ההעדפות שלנו
העוגה האלמותית שכולה פירות וכמעט בלי בצק -עוגת פירות יבשים.


עוגת פירות מיובשים נוספת שניסיתי השנה:

מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית ח"פ עם ארובה

350 גר' פירות מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
אצלי היו:
אננס מסוכר
תאנים
מישמש מיובש
חמוציות
את הפירות מניחים בקערה ומכסים ביין אדום מתוק
לחצי שעה
מסננים ושומרים את היין

מקציפים 3 ביצים+ 1/4 1 כוסות סוכר
כשמתקבלת קציפה תפוחה
מוסיפים 200 גר' מחמאה רכה
כשהשומן נטמע בקציפה מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים
1/4 כוס מהיין ששמרנו
200 מ"ל אלפרו -מעדן סויה וניל
1/2 2 כוסות קמח+אבקת אפיה 
מעבירים לתבנית אפיה ואופים בחום 175  מעלות כ- 50 דקות




מי שקשה לו עם אגוזים בתפזורת יהנה מאוד מטארט האגוזים שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה