יום ראשון, 4 במרץ 2018

מרק תימני

המרק הזה נולד מתוך רצון לגוון לי את מרק העוף הסטנדרטי שאני נוהגת להכין.
היות ובני הבית מעדיפים את העוף שלהם מתובל ולא מכובס
נאלצתי להמציא את הגלגל, מרק עוף עם ירקות...נטול עוף...
לעזרתי הגיע אחי היקר עם שקית הגאזה הגאונית שמצא בארה"ב
לתוך השקית דחסתי עצמות עוף,כנפים וגרונות סגרתי היטב כך התקבל נוזל טעים
המון ירקות ומבלי צורך "לדוג" את חלקי העוף בתום הבישול

רכיבים:

חלקי עוף :
כנפים,עצמות גב,גרונות מ- 3 עופות שהקצב ברוב טובו פירק עבורי וכמה חתיכות גרון הודו
12 כוסות מים
5 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
3 קישואים חתוכים לפרוסות עבות
1-2 תפו"א חתוכים לקוביות
2 עגבניות קלופות 
1 בצל קצוץ גס
1 כרישה פרוסה
1 גבעל סלרי כולל העלים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2  שיני שום
כף גדושה חוואיג'
2 כפיות אבקת מרק עוף
מלח -אם צריך

אופן ההכנה:

מזהיבים בשמן את הבצל והכרישה
מגררים לסיר את העגבניות על מגררת גסה
מוסיפים את הירקות, שקית חלקי העוף ומים ומביאים לרתיחה


מתבלים, ומבשלים את המרק כ- 3 שעות על אש קטנה


 בסיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומתקנים טעמים.






3 תגובות:

  1. גם אני מכינה אבל מעולם לא שמתי כל כך הרבה חלקי עוף. לטעמי ממש מיותר

    השבמחק
    תשובות
    1. בסדר גמור, אני אוהבת את מרק העוף שלי בטעמים עמוקים וטובים ולכן שמה חלקים רבים.

      מחק