יום רביעי, 23 במאי 2018

עוגת תפוחים בחושה קראנצ'ית

כבר ידוע שעוגות תפוחים הם השריטה שלי
כל מתכון שנתקלת בו חייבת לנסות
חייבת למען הגיוון. חייבת כי ממש מדגדג לי בידיים
לא יאומן איך הפניתי עורף לקראמבל שליווה אותנו כל שבת
לטובת מתכונים חדשים

בקיצור, את המתכון הזה ראיתי באתר של חן ואלון קורן, התאמתי קצת
 ויאללה


2 תבניות אינגליש קייק

רכיבים:

3 תפוחי גרנד קלופים מגולענים ופרוסים דק

בלילה:

2 מעדן אלפרו וניל
כפית תמצית וניל
150 גר' סוכר
1/2 כפית קליפה מגוררת מלימון
1/2 כוס שמן
4 ביצים
190 גר' קמח
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבלילה, מוסיפים 2/3 מכמות התפוחים
שומרים 1/3 מהפרוסות לעיטור פני העוגה
יוצקים לתבניות
מסדרים את פרוסות התפוחים מעל
ולתנור בחום 180 מעלות ל- 30 דקות

בינתיים מכינים את הציפוי:
40 גר' מחמאה
1/2 כוס סוכר
4 כפות ברנדי
כפית תמצית וניל

1 ביצה

ממיסים את המחמאה עם הסוכר , מערבבים, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב

אחרי 30 דקות מוציאים את התבניות ובעזרת כף מנפים מהציפוי ע"פ העוגה (לא צריך את כל הכמות...)

ממשיכים לאפות עוד 20 דקות.









2 תגובות:

  1. שבוע טוב חנה,
    הכנתי ביום שישי את עוגת התפוחים בתבנית 26.
    לכבוד יום ההולדת של חמותי.
    יצאה טעימה ועסיסית.
    תודה רבה לך.
    סמדר

    השבמחק
  2. שמחה שהצליח ואהבתם

    השבמחק