יום רביעי, 16 במאי 2018

בחושה מרעננת


בחושה בלי שוקולד
מרעננת וטעימה.
האננס המיובש זה שצבעו חום, הכי קרוב בטעמו
לאננס הלא משומר
בדיוק מה שצריך שבת בבוקר ליד הקפה
ואם מתעקשים אז כבר אפשר משישי





רכיבים:

2 תבניות אינגליש קייק

לשימון התבנית:
ספריי שמן
2 כפות  סוכר
*
לאננס המיובש:
8-6 (120 גרם) פרוסות אננס מיובש ללא סוכר, חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות ברנדי
*
לבצק:
1 כוס שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
2 לימונים שטופים, מיובשים ומגוררים דק
קורט מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
2 מכלים (240 מ"ל) מעדן אלפרו וניל
2/3 כוס קרם קוקוס
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
*
לסירופ:
1/4 כוס מים
2 כפות סוכר לבן
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
*
לציפוי הלבן (אופציונאלי):
150 גרם אבקת סוכר מנופה היטב
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כף שמן

אופן ההכנה

משרים בקערה קטנה קוביות אננס, מיץ לימון וברנדי לחצי שעה או יותר (עד ספיגת כל הנוזלים),
         מערבבים מדי פעם.
בקערת המערבל החשמלי מקציפים על מהירות גבוהה חמאה, סוכר, גרידת לימון ומלח, עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים מעט ומוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים.
בינתיים מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה.
מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר ומוסיפים מעדן אלפרו ומיץ לימון, מערבלים קצרות ומוסיפים את האננס, מערבלים ומוסיפים את תערובת הקמח, מערבלים מעט מאוד.
מרססים היטב את התבניות. מפזרים מסביב, כולל הדפנות הפנימיות,  סוכר , ומסובבים היטב עד ציפוי מלא. מנערים עודפי סוכר  מעל הכיור. מחלקים את הבלילה בין התבניות  ואופים  בחום 190 מעלות למשך כ- 40 דקות.
בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן מים וסוכר עד רתיחה, מבשלים 2 דקות ללא כיסוי ועל בעבוע חלש ומכבים את האש. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
מוציאים את העוגה מהתנור ומטפטפים בסבלנות על העוגה החמה עד ספיגת כל הסירופ. הופכים אחרי חצי שעה על צלחת הגשה.
לאחר שהעוגה התקררה אפשר להכין את הציפוי: מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר (חשוב שתהיה ללא גושים) עם 2 כפות מיץ לימון, עד קבלת מרקם חלק וסמיך, בדומה ליוגורט סמיך. אם צריך מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון עד קבלת המרקם הרצוי. אם הציפוי דליל מדי, מוסיפים עוד אבקת סוכר ומערבבים. יוצקים על העוגה הקרה. אפשר לגרר קליפת לימון ולקשט מעל.







מבוסס על מתכון של לימור לניאדו תירוש עם התאמות שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה