יום ראשון, 22 ביולי 2018

קאפקייק ריבת חלב, פרווה אלא מה?

ריבת חלב/פרווה קצת הפכים לא כך?
אז זהו שבמשפחת קרניבורים עוגה חלבית זה בעייתי ולכן
הסטארט אפ שלי -ריבת חלב פרווה, הכנתי ולא היתה שמחה ממני בעולם, 
איפסנתי במקרר והתחלתי לחלום על יישומים
וחלמתי
וחלמתי
נו טוב די לחלום הלכתי על עוגה בחושה ששיישתי עם ריבת חלב, 
למי יש זמן ליותר ו/או קאפקייק
כיף שיש כאלה במקפיא לשלוף ליד הקפה של הבוקר, לא מידיי מתוק


רכיבים

3 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר 
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון 
 קורט מלח 
 1/2 1 מעדן אלפרו בטעם וניל
3/4 כוס שמן
210 גרם (כוס וחצי) קמח
75 גרם (3/4 כוס) אבקת שקדים
1 אבקת אפיה
1 כוס ריבת חלב פרווה מחוממת קלות

מתאים ל- תבנית אינגליש קייק +3 קאפקייקס

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

קערה 1:
 טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, קינמון, מלח, שמנת חמוצה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

קערה 2:

מערבבים חומרים יבשים - קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה .

מערבבים את תכולת שתי הקערות
רק עד שהיבשים נטמעים ברטובים.

יוצקים כ-1/2 מכמות הבלילה לתחתית התבנית.
בעזרת כפית יוצרים תלוליות קטנות של ריבת חלב על גבי הבלילה .
מכסים ביתרת הבלילה.
בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
אופים את העוגות במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין ומקשטים באבקת סוכר.




אפשר גם בתבנית אינגליש קייק


  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה