יום רביעי, 18 ביולי 2018

עוגת שוקולד עם פודינג

יש לי פה ושם מגוון נחמד של עוגות שוקולד או כושי
אבל כשיש לי במזווה שתי חצאי חבילות אינסטנט פודינג שוקולד
שאין לי כל כך מה לעשות בהם (נותרו לי ממתכוני פסח)
אני הופכת חדורת מטרה.
לעשות עוגה של פסח בימות החמץ זה ממש חילול הקודש ו/או התעללות בחסרי ישע
(אשכנזים שאין להם מה לאכול בפסח במיוחד)
נתקלתי במתכון הזה והתאים לי לערבב את הבלילה ממש בצ'יק
שתהיה לנו עוגה חביבה לקפה של שישי אחה"צ ואפילו לשדרג אותה לעוגת יום הולדת




וכך זה הולך:

רכיבים:

4 ביצים
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים

1 כוס קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה
1 אינסטנט פודינג שוקולד
4 כפות שוקולית
1 כף קקאו

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל
מוסיפים את השמן באיטיות
מתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

לסנן את כל החומרים היבשים יחד.

זה הזמן
להוסיף לה את המיץ לסרוגין עם קערת היבשים

לצקת לתבנית משומנת ולאפות בחום 180 מעלות כ -35-40 דקות



תראו כמה יפה העוגה בלי יותר מידיי טרחה
רק שוקולד מומס עם כפית שמן
מעבירים לשקית ניילון קטנה ומנטפים


הפקת לקחים:

ממש לא אסון שנותרת קופסת פודינג שוקולד
האמת?
נראה לי שיכנס לרשימת הקניות גם בלי פסח בסביבה
עוגה שווה!!

העוגה מצוינת גם כשרוצים להכין עוגה גבוהה ומרשימה
לצורך עוגת יום ההולדת שהכנתי
אפיתי כמות כפולה של בלילה ב- 4 תבניות עגולות בקוטר 24.

קרם המילוי:

גנאש שוקולד לבן
250 גר' שוקולד לבן להמיס עם 1 שמנת מתוקה
לקרר היטב
להקציף עם עוד שמנת מתוקה לקציפה נוקשה.

ההרכבה:


להניח בסיס על צלחת שטוחה, להרטיב במעט ברנדי
למרוח שכבת קרם
ולהמשיך להניח את עוגות הבסיס זו על גבי זו.
היות ומדובר בעוגה גבוהה יש לחזק בפיגומים
אני תקעתי 4 שיפודים מקוצרים כדי שישמרו ששכבות העוגה לא יגלשו הצידה.

מצפים את העוגה בגנאש הלבן המוקצף ומניחים להתקרר ולהתייצב.

גנאש שוקולד מריר:

200 גר' שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה

להמיס, לערבב לתערובת אחידה ולקרר לטמפ' החדר
לצקת ע"פ העוגה ולתת לקרם לנזול על הדפנות .

כעת אפשר לקשט בכל מה שתבחרו.





העוגה משמשת לי גם כבסיס יציב לעוגת קינוח
סוף עונת התותים, הם מתאימים לטחינה 

הכנתי לנו עוגה לקינוח שוקולד לבן ותותים השילוב המנצח
- הבלילה מספיקה לבסיס בקוטר 25 
ועוד לעוגה בתבנית אינגליש קייק

כשהבסיס התקרר יצקתי שכבת גנאש שוקולד לבן
300 גר' שוקולד לבן עם 1/2 כוס שמנת מתוקה, 50 גר' חמאה וכף ליקר תפוזים
ושלחתי לקירור
בינתיים
בישלתי 250גר' תותים עם 1/3 כוס סוכר (תלוי במתיקות הפרי) ומיץ מחצי לימון,
תוך כדי בישול הוספתי כ- 1/4 כוס מים
מבשלים ללא כיסוי ובהשגחה
התותים אוהבים לגלוש מהסיר
כשהתותים כבר די רכים
טוחנים אותם ומסננים מהגרעינים, כעת מחזירים לסיר ומסמיכים 
בעזרת 2 כפיות קורנפלור בלולות במעט מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 2 דקות.
מקררים לגמרי
ואז אפשר לצקת לאט ובזהירות
על שכבת השוקולד הלבן.
אפשר לקשט עם שמנת מתוקה מוקצפת






תגובה 1: