יום ראשון, 12 באוגוסט 2018

סלמון על מצע סלט אטריות אורז

אמנם עדיין מוקדם אבל מי שמתכננת ארוחות חג
תשמח להכניס לרפרטואר השנה מנה ראשונה 
מיוחדת  שמכילה מגוון טעמים, צבעונית וטעימה
ובהחלט אחרת.


רכיבים:

4 נתחי סלמון חתוכים לקוביות
מלח, פלפל

מרינדה:

1/3 כוס טריאקי
1/4 כוס יין לבן
2 כפת צ'ילי מתוק
כפית סוכר


1 צרור אטריות אורז שחורות (האטריות הללו מגיעות ארוזות בצרורות)

סלט:

1 גזר מגורר
10 גבעולי עירית חתוכים לפיסות באורך 3-4 ס"מ
רוטב: 2 כפות שמן
         כפית מיץ לימון
          מלח,פלפל שחור
         כפית סויה


אופן ההכנה:

מטגנים את נתחי הסלמון במעט שמן ולבסוף יוצקים עליהם את המרינדה, מקפידים שהמרינדה תגיע לכל הצדדים
של קוביית הדג

מערבבים את חומרי הסלט

להכנת אטריות האורז: מרתיחים מים, שמים את האטריות בתבנית וממלאים במים רותחים
                               מערבבים קצ עד שהאטריות מתרככות, כ- 5 דקות ולא יותר
                               מסננים ומעבירים לקערת הסלט מערבבים.

עורמים ערימה מהסלט על הצלחת ומניחים מעל את נתחי הדג, קצת רוטב ובצל ירוק חתוך מעל.





3 תגובות: