יום ראשון, 5 באוגוסט 2018

עוגיות בום טראח

לא צריך להתאמץ כדי לשלוח אותי למטבח לנסות מתכון חדש לעוגיות
הצנצנת התרוקנה מחד
ביקור בבלוג החביב של מור קייק
והנה הצנצנת מתמלאת
אז לא ממש הכנתי ככתבו וכלשונו
אבל יצאו עוגיות ממש טעימות, כאלה קריספיות בקצוות ופאדג'יות במרכז.
נכון בכותרת כתוב עוגיות שוקולד צ'יפס
אבל
שלא תעיזו להשתמש בשוקולד צ'יפס 
תעבדו קצת, לא יזיק, תקצצו שוקולד מריר וכזה טעים
נרוויח את פירורי השוקולד  שיתערבבו בעיסת העוגיות, 
יצבעו אותה וכל השאר יישאר בצ'אנקים שיעשו נעים בפה.

עוד לא הבנתם?
רוצו להכין

רכיבים: 
(לי  יצאו  22 עוגיות בגודל כדור פינג פונג)

280 ג' (2 כוסות) קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת נס קפה (היה לי גבישי אז המסתי במים שבהמשך המתכון)
200 ג' מחמאה רכה
 1 כוסות סוכר לבן
60 ג' (1/4 כוס) סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
30 מ"ל (2 כפות) מים 
200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, אבקת סודה לשתיה, מלח וקפה בקערה בינונית. מניחים בצד.
 מניחים חמאה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב.
 מוסיפים שני סוגי סוכר ומערבבים היטב, 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים ביצה, וניל ומים. מערבבים על מהירות נמוכה על להתאחדות.
 מוסיפים חומרים יבשים ומערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
מקפלים פנימה שוקולד קצוץ, עד לפיזור אחיד.
 מכדררים לכדור בצק  ומקפיאים למשך רבע שעה.
 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
 מניחים  כדורי בצק בתבנית, במרחק גדול זה מזה


 העוגיות מתפשטות מאד במהלך האפייה, לכן חשוב לרווח ביניהן.
 אופים למשך עשר דקות, 
עד שהעוגיות מתפשטות ומתחילות לתפוח במרכזן.  
מוציאים את התבנית
 ודופקים אותה בזהירות על הכיריים/משטח עבודה כלשהו: 
"דופקים" מספר דפיקות קטנות.  העוגיות תשטחנה, 
וזה מה שייצור את הקמטים בעוגייה בהמשך.
מחזירים את התבנית לתנור. חוזרים על פעולת ההוצאה-דפיקה-אפיה כל שתי דקות, 
כך שבסך הכל העוגיות נאפות בין כ-18 דקות. 
העוגיות אמורות להיות גדולות, דקות למדי, עם כל מיני קמטוטים. 
הקצוות צריכים להיות זהובים-שחומים. 
מרכזי העוגיות יהיו מעט בהירים יותר וירגישו לא לגמרי עשויים - זה בסדר! 
 רצוי לאפות תבנית אחת בכל פעם.
 מצננים מספר דקות בתבנית ומעבירים לרשת לטובת צינון מלא.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה