יום ראשון, 2 בספטמבר 2018

סלמון בעגבניות

נו טוב נשבר לי להכין סלמון מתקתק
במיוחד לארוחת החג שכולה מתוקים
הדג יהיה פיקנטי ויהי מה.
אז זהו שחריימה לא ממש התאימה לקונספט "שנה טובה ומתוקה"
למרות שאנחנו ממש אוהבים ולא משנה מאיזה דג
ברגע שחשבתי על חריימה כבר צמצמתי לי את המרינדות לעגבניות , 
אני אוהבת לשלב גם עגבניות מיובשות, זה מוסיף המון.
וכך יצאה המנה המופלאה והעסיסית הזאת לשמחת כל הסועדים

רכיבים:

 8 נתחי פילה סלמון בלי עור וכמובן בלי עצם פרוס פרוסות ברוחב 1/2 1 ס"מ בערך (לא רחב -זו מנה ראשונה)
2 בצלים קצוצים
כפית גדושה שום כתוש
6 עגבניות קלופות וקצוצות
6 עגבניות מיובשות בשמן קצוצות
חצי כפית בזיליקום יבש
מעט טימין
1/2 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס מים
מלח,פלפל

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת רוטב העגבניות
מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית, מוסיפים את השום לדקה טיגון
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ- 15 דקות
הרוטב מצטמצם מעט.
מסירים מהאש ומקררים את הרוטב

ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג ומניחים לחצי שעה.
מעבירים  כ- 2 מצקות מהרוטב לתבנית חסינת אש
מניחים מעל את נתחי הדג



יוצקים את שארית הרוטב על הדגים

אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות







אין תגובות:

פרסום תגובה