יום ראשון, 21 באוקטובר 2018

עוגת שזיפים כמו פעם

נתקלתי במתכון בבלוג האוכל של עמית דונסקוי, התלהבתי
ומיהרתי לנתב אליו את עודפי השזיפים, לא היו לעוגה יותר מידיי סיכויים להצליח, התנור שלי הפסיק לעבוד בדיוק
כשהעוגה היתה בתנור, כל כך התבאסתי, אז אחרי כ- 40 דקות בתנור בחום נמוך מאוד
עברתי לתנור של אמא שלי, כנראה שהמשכתי לאפות בחום 170 מעלות (התנור לא דיגיטלי)
אבל הוקוס פוקוס יצאה עוגה מושלמת, כמו שאני אוהבת שהפירות "מבושלים" היטב ולא צונחים לתחתית העוגה.



תבנית אינגליש קייק גדולה (12X30)

רכיבים:

לעוגה:

100 גרם נטורינה (מחמאה משמן קוקוס)
½ כוס סוכר
2 ביצים
11/4 כוסות קמח תופח

6-8 שזיפים אדומים פרוסים וחתוכים לקוביות קטנות

לשטרויזל:

1 כוס קמח
½ כוס סוכר
½ כפית קינמון
100 גרם נטורינה חתוכה לקוביות



אופן הכנה:

 מעבדים במיקסר את את המחמאה והסוכר עד לקבלת קרם חלק וללא גבישים,מוסיפים במהירות נמוכה ביצה אחר ביצה  ומקציפים היטב
 מנפים לתוך קערת המערבל את הקמח ומערבלים ערבול קצר ממש רק עד לקבלת תערובת אחידה
 מרפדים תבנית בנילון אפייה ,מעבירים פנימה את הבצק ומיישרים
 מניחים מעל הבצק בעדינות את קוביות השזיפים
. לשטרויזל: מעבדים במיקסר  את הקמח הסוכר הקינמון והחמאה  במשך מספר שניות רק עד לקבלת בצק פירורי  גס.
מחממים את התנור ל170 מעלות
מפזרים את פירורי השטרויזל  מעל השזיפים ואופים כ- 50 דקות בתנור עד להזהבה

אני שומרת עוגות פרי במקרר
וממליצה חימום קצרצר במיקרו לפני האכילה






אין תגובות:

פרסום תגובה