יום ראשון, 18 בנובמבר 2018

מבשלים לשבת - תפריט ארוחה


עוד תפריט מושלם לסעודת שישי בערב.
סעודת שבת די סטנדרטית וקבועה 
מכילה לרוב הרבה סלטים לפתיח, סוג של דג עם הרבה רוטב אדום
בשביל החלה... עוף באיזה פורמט ואם יש בו דבש וסויה הרי זה משובח
ירקות, פחמימות ואי אפשר בלי קינוח.
אז לפעמים מתחשק לשנות, לא?
כמה כיף שלא צריך לשבור את הראש 
בפוסט הזה תפריט מעניין , גם טעמים חדשים
מקווה שתהנו כפי שאנחנו נהנים

אמנם הסלמון יהיה מנה ראשונה אבל תמיד יש מיני אוכל קטן
שיהיה מעניין לחלה.

לראשונה:

סלמון בחרדל

כשמכינים סלמון הכי חשוב כמובן זה חומר הגלם
הדגאי שלי מקבל משלוח דגי סלמון פעמיים בשבוע 
ואני משתדלת להכין מדגים טריים שרק עברו צינון
יש להם טעם מיוחד במינו.

מרינדה:

1/3 כוס דבש
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חרדל גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון רגיל
5 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

במרינדה כמו במרינדה יש לזמן אפקט אז כדאי להיזכר במנה הזאת יום קודם ולהניח את הדגים במרינדה לספיגת טעמים.
האפייה אח"כ קצרה - בערך 20-25 דקות בחום 210 מעלות
ב- 5 הדקות האחרונות אני מעבירה את התנור ממצב טורבו לטורבו גריל  לקבלת צריבה יפה.





לעיקרית: 

פרגיות על האש


14 נתחי פרגית

מרינדה 

3 כפות דבש
2 כפות שום כתוש
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
2 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים בה את נתחי הפרגית , גם פה כדאי להכין כמה שעות מראש
הפעם זיכיתי את האיש שאיתי במצווה והוא צלה את הנתחים על הגריל, אבל באותה מידה ניתן היה לטגן את הנתחים הללו במחבת.



קציצות בשר ברוטב עגבניות

700 גר' בשר בקר טחון מעורב בהודו טחון
חצי חב' פטרוזיליה
2 ביצים
2 בצלים קלופים 
2 כפיות שום כתוש
פרוסת חלה מורטבת וסחוטה
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור, קורט בהרט

לטיגון:

2 ביצים טרופות עם חצי כוס מים
קמח

לרוטב הבישול:

1/2 2 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושים
1 רסק עגבניות
מלח, מעט כורכום, מעט סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את חומרי הקציצות, טועמים ומתקנים תיבול
טובלים כל קציצה בקמח ואח"כ בביצה טרופה ומטגנים.
את הקציצות המוכנות מניחים על נייר סופג .

בסוטאז מביאים לרתיחה את חומרי נוזל הבישול
מסדרים את הקציצות בסיר ומוסיפים נוזלים אם צריך להעלות את מפלס הנוזלים


כך שהקציצות תהיינה מכוסות בחציין ומבשלים עוד כחצי שעה




והתוספות:

דלורית וסלק אפויים

רכיבים:

דלורית קטנה
2 סלק +סלק
מלח, שמן זית, זעתר

טחינה

אופן ההכנה:

קולפים את הירקות וחותכים לקוביות לא גדולות


קוביות מחצי סלק שמים בסיר עם כוס מים ומבשלים עד להתרככות, את הסלק מנשנשים 
ובמים משתמשים להכנת טחינה ורודה.

את שאר הקוביות מתבלים בשמן זית, מלח וזעתר
ושולחים לתנור לאפיה של כ- 45 דקות עד שהירקות רכים.



את הירקות הללו מגישים בטמפרטורת החדר.
 את הטחינה  מכינים עם מי הבישול של הסלק ומיץ לימון לפי הטעם

מסדרים בתבנית ולפני ההגשה מנטפים מעל טחינה.


ומנת הפחמימה התורנית:

אורז ואטריות

רכיבים:

1 כוס אטריות דקיקות
1 כוס אורז שטוף
1/4 2 כוסות מים
כפית מלח
כפית אבקת מרק בטעם עוף
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
4 כפות שמן

אופן ההכנה:

משחימים את האטריות הדקיקות בשמן
מוסיפים את האורז, מערבבים
מוסיפים את המים
התבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה
מכסים את הסיר ביריעת אלומיניום וסוגרים את המכסה , 
מבשלים 20 דקות, לא פותחים את הסיר
מניחים להתקרר ל- 10 דקות ואז ניתן לפתוח ולהנות מאורז אחד אחד.




מי הכי חשוב?
הקינוח כמובן
הפעם בחרתי בקינוח שוקולדי וחגיגי במיוחד
לממהרים אפשר לוותר על הקישוט ולהסתפק בציפוי גנאש.

טארט שוקולד

בתבנית 24

רכיבים:

100 גר' שמן
200 גר' שוקולד
4 ביצים
300 גר' סוכר חום
100 גר' קמח תופח
50 גר' קקאו מסונן
80 גר' מעדן אלפרו וניל

ציפוי:
200 גר' שוקולד
125 גר' שמנת צמחית
מעט ברנדי

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסכר החום עד לקבלת קציפה תפוחה
במקביל ממיסים את השוקולד עם השמן ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
מוסיפים את השוקולד המומס לקציפת הביצים
מוסיפים גם את מעדן האלפרו ולבסוף מקבלים לבלילה את הקמח הקקאו

אופים בחום 165 מעלות כ- שעה ורבע
מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים היטב.
ממיסים את השוקולד לציפוי עם השמנת הצמחית
מוסיפים פקק ברנדי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה.

הקישוט לעוגה כלל נשיקות וניל קטנטנות
זילוף גנאש שוקולד מוקצף

מכינים את הגנאש 200 גר' שוקולד מריר+100 מ"ל שמנת צמחית
מניחים להתקרר לפחות 12 שעות
מקציפים, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים ע"פ העוגה
דפי שוקולד לבן מעוטרים
ממיסים 100 גר' שוקולד לבן עם כפית שמן
יוצקים ע"פ יריעת אלומיניום שקימטנו ופרסנו מחדש
ומפזרים עד לקבלת שכבה דקה.
מעבירים למקפיא ל- 15 דקות
מוציאים, מפרידים מהאלומיניום ושוברים לחתיכות






ולבסוף השולחן הערוך 


שבת שלום

אין תגובות:

פרסום תגובה