יום ראשון, 25 בנובמבר 2018

שיפטה ברנג'י או מה שהכינה לנו הסניורית לשבת



קיפודי אורז, כל כך יפים, הרי אנחנו קודם אוכלים בעיניים,
והטעם? גן עדן, המתכון של רותם ליברזון , עם קצת התאמות לטעמי הבית, 
שאמנם הכינה אותו לפסח
אך אצלנו טרפו אותו ממש לפני , כי בפסח, מה לעשות, לא אוכלים אצלנו אורז...



רכיבים:

לקיפודים:
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/3 צרור נענע רק עלים קצוצים דק
2 בצלים טחונים
1 שן שום כתושה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 קילו אורז בסמטי
1 כף מלח
קורט פלפל שחור
1 כף כורכום

לרוטב:

1 בצל קצוץ גס
2 כרישות פרוסות דק
1 שן שום פרוסה
3 כפות שמן זית
1/2 1 ליטר מרק עוף
4 קולורבי מקולפים חתוכים לאורכן ופרוסים לפרוסות דקות
1/2 כף כורכום
מיץ סחוט מלימון וחצי
מלח,פלפל לפי הטעם
מים רותחים להוספה לפי הצורך.

אופן ההכנה:

בסוטאז שיכיל בנוחות את הכדורים מתחילים בהכנת הרוטב
,מזהיבים את הבצלים והכרישה בשמן
מוסיפים את השום, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה
מתבלים, מוסיפים את הקולורבי ומבשלים כ- 15 דקות.



מערבבים את חומרי הקיפודים, לשים היטב את הבשר, וצרים כדורים (12 )  מניחים על צלחת
כשהרוטב מוכן מכניסים את הכדורים, במרחק זה מזה , כמות הנוזל בסיר היא עד מחצית גובהם של הכדורים.
מבשלים כ- 10 דקות,לא מכוסה, ברתיחה עדינה.
 לא מערבבים ולא נוגעים, מקסימום אם ממש קשה לכם אז טלטול עדין של הסיר




אחרי 10 דקות מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 40 דקות


אין תגובות:

פרסום תגובה