יום רביעי, 5 בדצמבר 2018

טעם הפרשה - פרשת מקץ

בפרשת השבוע ממשיכה הסאגה על יוסף , שלאחר שפותר את חלומות פרעה
הופך למשנה למלך , כדי להתכונן לשנות הבצורת  הוא אוגר אסמים מלאים תבואה .

שנות השובע מסתיימות במהירות, ורעב שורר בעולם כולו.
המצרים הרעבים נאלצים לבקש מיוסף תבואה מן המחסנים, ורבים נוהרים מרחבי תבל 
כדי לרכוש מזון בכסף מלא.

בין הבאים: עשרת אחי יוסף, שנשלחו על-ידי אביהם. 
בנימין נשאר בבית מחשש יעקב "פן יקראנו אסון".

יוסף מזהה את אחיו אך הם לא מזהים אותו. 
הוא מאשים אותם שהם מרגלים וכי באו לתכנן כיצד לכבוש את מצרים. 
האחים, בניסיון התגוננות, גוללים את סיפור חייהם. 
באנו מארץ כנען, הם מספרים.
 יש לנו עוד שני אחים – האחד (יוסף) נעלם, והשני (בנימין) נשאר בבית. 
יוסף לא משתכנע ומציע להם לאמת את דבריהם: 
כולם ישארו במאסר, ואח אחד ישוב לארץ כנען כדי להביא את בנימין.

בבית הכלא הם יושבים במשך שלושה ימים, ולבסוף יוסף משחרר את כל האחים חוץ משמעון, 
אותו הוא עוצר כבן ערובה עד שהם ישובו עם בנימין.

כשהם משוחחים בינם לבין עצמם בלשון הקודש (בהנחה שיוסף, ה"מצרי", לא מבין את השפה) 
הם מכים על חטא. "נענשנו בעונש כזה מכיוון שלא שמענו לתחנוני יוסף כאשר מכרנו אותו".
 יוסף שומע, מתרגש ובוכה בחשאי.

בדרך הביתה הם מגלים שבדרך מסתורית הכסף ששילמו עבור המזון שרכשו הושב לשקם. 
הם חוששים כי מישהו רוקם להם עלילת שווא, מחוסר ברירה הם שבים הביתה, 
אל יעקב היושב בארץ כנען.

לאחר שהוא שומע את הסיפור
 יעקב לא מאפשר להם לקחת את בנימין. "יוסף איננו, שמעון איננו, ואת בנימין תקחו"? 
הוא שואל במר נפשו. אך כשהרעב גובר ולא נותרת ברירה, יהודה מתחייב להשיב את בנימין בשלום ויעקב מסכים באי-רצון.

הם שבים למצרים, הפעם עם בנימין. 
יוסף מסביר להם פנים וכשהוא פוגש את בנימין – אחיו מאמו – 
נכמרים רחמיו והוא יוצא אל חדר אחר כדי לבכות. 
לאחר-מכן הוא עורך סעודה עבורם, מחלק להם מנות ולבנימין מעניק מנה גדולה יותר.

לפני שהם יוצאים יוסף מצווה שוב להשיב את הממון אל שקיהם, 
ולהטמין את גביע הכסף שלו בשק בנימין. 
לאחר הליכה קצרה רודף הממונה על בית יוסף אחרי האחים וגוער בהם: 
מדוע גנבתם את גביע הכסף של אדוני? 
הם מכחישים בתוקף, ואחרי חיפוש קצר הגביע נמצא בשק בנימין. 
הם שבים אל יוסף בבושת פנים, ויוסף מציע: הגנב יענש ויהיה עבד שלי, 
ואתם תוכלו לשוב בשלום הביתה, אל אביכם.
ממש טלנובלה

בחרתי להכין קינוח לסעודת שבת - מוס שוקולד בגביע...

המוס פשוט להכנה
2 רכיבים ותו לא

רכיבים: (20 גביעים)

300 ג"ר שוקולד
3 מיכלים שמנת צמחית

אופציה: פרורי עוגה
            2-3 כפות ברנדי או רום (לא תמצית)

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד  עם מיכל וחצי של שמנת צמחית, אפשר גם במיקרו
מניחים לדקה או שתיים וטורפים היטב
עד לקבלת תערובת הומוגנית
מעבירים למקרר לקירור מלא.
מקציפים את שארית השמנת הצמחית יחד עם הגנאש שהתקרר
עד לקבלת קציפה תפוחה ויציבה
מעבירים לשקית זילוף

כעת אם בחרתם באופציית פירורי העוגה שמים ככף פירורים בתחתית הגביע, מרטיבים במעט ברנדי
מזלפים מעל את המוס
מעטרים ושומרים במקפיא 
יש להפשיר לפני ההגשה.




חלה לשבת פרשת מקץ

 

הפרשה ממשיכה בסיפורו של יוסף במצרים

הפעם מובא יוסף לפרעה כדי לפענח את חלומו על שבע השיבולים השדופות שבולעות את שבע השיבולים הבריאות, יוסף עושה זאת מיד ואומר כי על מצריים יעברו עכשיו שבע שנים של שגשוג ושפע ולאחר מכן

יגיעו שבע שנים של רעב ומחסור במזון, יוסף מייעץ למלך כיצד לנהוג כדי שמצרים לא תסבול בשנות הרעב ועל כך גומל לו פרעה בהפיכתו למשנה למלך.

            לשבת נכין חלות שיבולת, הפעם חלות פשוטות להכנה, אין קליעה

רק עיצוב, שימו לב.

 

מתכון החלה  הרגיל שלי:

 

רכיבים:

 

1  קילו קמח מנופה

 2 כפות שמרים יבשים

 3/4 כוס סוכר 

2  ביצים

 1כף מלח

כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (400-500 מ"ל)

חצי כוס שמן

 

חלמון טרוף עם כפית שמן לציפוי

 

לקישוט: גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום

 

אופן הכנה: 

 מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

 

 מוסיפים את השמרים היבשים 

 

 יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן

 

מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר

 

 10 דקות במהירות איטית.

 

מתפיחים לילה במקרר, או 2-4 שעות להכפלת הבצק בטמפרטורת החדר  

עיצוב 

הכנתי 2 חלות שיבולים אחת עם גרגרים גדולים ותפוחים והשנייה קטנה יותר

לצורך כך השתמשתי ב- 2/3 מכמות הבצק שהכנתי.

את גוש הבצק חילקתי באופן לא שווה ל- 1/3+2/3

 

כל גוש חילקתי ל- 8 חתיכות



לכדר כל חתיכה לכדור חלק ויפה


מציעה להכין את החלות ישר בתבנית וכך לא להסתבך עם ההעברה

לקחת כל עיגול לשטח על כף היד ולצבוט בשתי  קצוות ,

לקבלת צורת גרגר. על הצביטה הזאת נחזור כמה פעמים

במשך ההכנה כדי להבטיח שבאפיה

צורת הגרגר תישאר.




כשסידרנו את שמונת הכדורים לצורת שבולת

ניקח עוד פיסת בצק קטנה

וניצור גרגר קטנטן בראש השיבולת

 


ועוד פיסת בצק שנגלגל לגליל ארוך ודק – לגבעול 

                         

כעת נמתין כחצי שעה, נחזור על הצביטות, נבריש את החלות בחלמון הטרוף

נקשט עם הגרעינים השונים


 









ולתנור ל- 30 דקות בחום 175 מעלות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה