יום ראשון, 16 בדצמבר 2018

בייגל ירושלמי במילוי בשר

את המתכון הזה מצאתי בבלוג של חן ואלון קורן.
בייגל ירושלמי עם המון שומשום
  אני מכינה מידי פעם ואין עליו,
 האופציה למלא את גלילות נשמעה מעניינת ובייחוד התאימה לי למנה ראשונה 
קצת יותר מיוחדת מהרגיל




רכיבים:

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח לבן
שליש כוס סוכר דמררה
כף גדושה שמרים
כוס ורבע מים חמימים
כפית מלח
חלמון
2 כפות שמן זית

למילוי:

2 בצלים , קצוצים דק
מעט שמן, לטיגון
חצי קילו אנטרקוט טחון
3 שיני שום כתושות
כפית מלח
חצי כפית פפריקה
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית  בהרט
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בקערת מערבל ומעבדים לבצק אחיד וגמיש
"מפדרים" את גוש הבצק בקמח ומניחים למנוחה ותפיחה לשעתיים.

מכינים את המילוי:

מטגנים בשמן את הבצל להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר הטחון
ומטגנים תוך הפרדה לפירורים
מוסיפים את שאר החומרים מלבד הפטרוזיליה
 ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו והוא 
במרקם פירורי
ממוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומניחים להתקרר.

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מניחים ל-10 דקות
בעזרת מערוך מרדדים כל כדור למעין מלבן אליפטי ארוך
במרכז מסדרים בעזרת כף שורה מהמילוי



מכסים בבצק מצד אחד ואח"כ בבצק מהצד השני, מהדקים את הקצוות
מגלגלים לגלילה הדוקה ומניחים בצד.

כעת ניתן לקחת כל גלילה ולסדר כעיגול, למשל
או 3 גלילות ולקלוע צמה, הצמה יוצאת טוב גם עם 2 גלילות



מברישים את הגלילות במים, מפזרים שומשום


אופים בחום 200 מעלות כ-30 דקות עד שהחלות משחימות יפה.



  

הגשתי יחד עם טחינה וסלט ירקות גדול


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה