יום ראשון, 6 בינואר 2019

אוכל מנחם -קציצות ותפוחי אדמה, הכי בייתי שיש

המתכון לכדורי הבשר של חן ואלון קורן קפץ לי מול העיניים 
בדיוק בזמן,
שבת עם הקטנים שאוהבים כדורי בשר
ככה לפחות הם מדווחים בשיחות ה "מה אכלתם היום בגן?"
ותפו"א.. בכלל ארוחה בסיר
הכי בייתי שיש, אז קצת שיניתי והתאמתי לטעמים שלנו 
ועוד סלט והרי לנו יופי של ארוחה

רכיבים:

4-5 תפו"א שלמים, בינוניים
2 בצלים לבנים גדולים

700 גרם בשר טחון (הפעם השתמשתי בשאוורמה הודו אבל אפשר גם בקר טחון)
חופן פטרוזיליה
1 ביצה
1 פרוסת חלה מורטבת סחוטה וקצוצה
מלח
פלפל שחור
כפית בהרט
כפית כורכום
חצי כפית כמון
שמן זית

תיבול נוזל הבישול:

1/2 1 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פפריקה
4 שיני שום כתושות
מלח

אופן ההכנה:

מלהיטים סוטאז' על אש גבוה ומכסים בשמן זית.
חותכים את הבצלים לפלחים גסים וזורקים לסיר.
מקלפים את תפוחי האדמה ועושים להם מקום בין הבצלים.
מטגנים את הירקות היטב בסיר פתוח על אש גבוהה.
מדי פעם יש לנענע את הסיר כדי שתפוחי האדמה יתגלגלו וישחימו מכל הצדדים.
 חשוב, כי תפו"א נוטים להידבק ואנחנו רוצים שחום לא שרוף.

מכינים את הקציצות-
קוצצים את הירק ומערבבים עם הבשר  מוסיפים את הביצה והחלה הקצוצה
מתבלים במלח, הפלפל, הכורכום, הכמון והבהרט .
מערבבים היטב, . מוסיפים מעט שמן זית  מגלגלים כדורים,
מסדרים את הקציצות בין הירקות בסיר ומוסיפים  כוס וחצי מים ומתבלים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד כשעה- שעתיים על אש נמוכה
לקראת הסוף כדאי להסיר את המכסה, הרוטב יצטמצם והטעמים ירוכזו




אין תגובות:

פרסום תגובה