יום ראשון, 10 בפברואר 2019

לא מתעייפת מתותים -עוגת מוס גבינה ותותים

יש תותים במקרר, הפעם הם קצת עייפים
פחות מפתים לאכילה כמות שהם
אבל לא צריך לזרוק
אפשר לשטוף לטחון ולהשתמש כמחית נהדרת.
אגב את המחית ניתן להקפיא לעונות השנה שאין בהם תותים ודווקא מתחשק

רכיבים:
400 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
2/3 כוס סוכר
2 יוגורט בטעם תות
3/4 כוס מחית תות (תותים טחונים ומסוננים)
200 גר' גבינת שמנת
14 גר' ג'לטין
1/3 כוס מים

פרורי בסקויטים
שמנת מתוקה לעיטור -אופציונאלי.

אופן ההכנה:

מתחילים בהתפחת הג'לטין: מערבבים הג'לטין עם המים ומניחים לכמה דקות, 
כשגרגרי הג'לטין ספחו את הנוזלים
מחממים במיקרו ל- 15-30 שניות בכל פעם 
עד שמתקבל נוזל צלול מניחים להתקרר מעט.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מוסיפים את היוגורט,הגבינה ומחית התות, מערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים כף או 2 מהתערובת לנוזל הג'לטין מערבבים, כעת ניתן לערבב את הג'לטין עם בלילת הגבינה.

יוצקים לתבנית מעוטרת מסיליקון או כל תבנית אחרת שתרצו. 
היתרון בתבניות הסיליקון הוא קלות החילוץ של מהתבנית.
כל תבנית אחרת מרפדים בניילון נצמד וגם כך ניתן לחלץ את עוגת המוס בקלות מהתבנית.
מעבירים לקירור, אחרי כשעה המוס כבר מתייצב 
מפזרים את פרורי הבסקויטים ומהדקים מעט למוס, מקרר עוד כ- 8 שעות

מוציאים את המוס מהתבנית
מעטרים בפרוסות תות ובשושני קצפת





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה