יום ראשון, 24 בפברואר 2019

עוד תפריט לארוחת שבת

כמה כיף שחצי מהעבודה מאחורי?
תמיד אומרים סוף מעשה במחשבה תחילה, אז כן לוקח לי יום יומיים להחליט מה יהיה אצלנו לשבת
שינויים של הרגע (הכמעט) אחרון תמיד יכולים להיות
כי בהחלט יכול להיות שיתווספו עוד אנשים ליד השולחן וזה הכי כיף
כי זה מקסימום עוד פולקה לתבנית, אז כבר לא משנה כל כך.
עוד בלתי מתוכננים לתפריט הם פועל יוצא של מצרכים שיש כבר במקרר וכדאי לעשות בהם שימוש.
קניות עושים ביום רביעי עד אז כל המיוחדים שאין לי במזווה דרך קבע צריכים להרשם ברשימת הקניות.

אז מה השבוע?




כשבדקתי מה במקפיא מצאתי לא מעט חלקי עוף שמיועדים למרק עוף, לא צריך יותר 
ממזג האויר הקריר
כדי להחליט על מרק 
אבל קצת אחר - הפעם מרק עוף בניחוח אסיאתי

נפתח בגיוזות, אפשר להכין לבד ואפשר להעזר במקפיאים במרכול



הגשתי אותם בלווית טריאקי הום מייד, וליד סלט מלפפונים ושאר ירקות 


רוטב טריאקי בייתי 

הוא לאין ערוך טעים יותר , כל כך פשוט להכנה
בסיר קטן

 חצי כוס מירין
חצי כוס סויה יאמסה
4 כפות סוכר

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כ- 20 דקות חצי מכוסה.


מרק עוף אסיאתי


חומרים ל-6 מנות

למרק:
1 עצמות חזה מעוף אחד
6 כנפיים עוף
1 כרע עוף
1 גרון הודו
2 בצלים, קלופים
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 כרישה, חתוכה גס
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
 4 גבעולי סלרי,  חתוכים גס
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס
3 גבעולי למון גראס, קצוצים גס
3 שיני שום קלופות וחצויות
6 פטריות שיטאקה מיובשות

לכדורי עוף:

1 חזה עוף, טחון דק
2-3 פרוסות חלה מורטבות וקצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
עלי פטרוזיליה מ-10 גבעולים קצוצים דק 
1  ביצה
1/3 כוס קרם קוקוס 
מלח

אופן ההכנה:

בישול בסיר לחץ יקצר משמעותית את משך הבישול, אבל גם בסיר רגיל יצא לכם יופי של מרק
שמים את חלקי העוף בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מקפים את הקצף
מבשלים כ- 30 דקות , מוסיפים את שאר הרכיבים וממשיכים לבשל כשעה נוספת. מתבלים במלח.

בינתיים מערבבים את החומרים לכדורי העוף ומקררים כחצי שעה.
ממלאים בסיר מים, מוסיפים מלח ואבקת מרק עוף מביאים לרתיחה, 
יוצרים כדורים קטנים מעיסת העוף ומחליקים למים הרותחים
מבשלים כ- 5 דקות.

יחד עם כדורי העוף אפשר להגיש במרק גם קניידלך  ופיסות מהגזר שבושל במרק

אצלי התעלו על עצמם וכך הוספתי למרק גם אטריות אורז...שיהיה





לעיקרית 

בחרתי לנסות מתכון חדש, אמנם מבוסס על שניצל
 ואלה מככבים אצלי לרוב בקופסאות ארוחת הצהרים
אבל שניצל ממולא זה כבר משהו אחר ועוד כזה טרי בקיצור יצאה מנה
 שאפילו הסיניורית שלי דגמה פעמיים, מבחינתי שמורה למנה מקום בגלריית המוצלחים.

מה צריך?

1/2 ק"ג נתחי חזה עוף משוטחים דק דק
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
 2 תפוחי אדמה
שמן זית
מלח, פלפל שחור

2 ביצים טרופות 
פרורי לחם  מתובלים במלח, אבקת שום, תבלין גריל

אופן ההכנה: 

מתבלים את נתחי העוף במלח, צ'ילי מתוק ומניחים לכמה שעות
בינתיים מכינים את הפירה:
קולפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה, מבשלים עד שמתרכך, 
מסננים ומחזירים לגז לעוד דקה או שתיים
על מנת ליבש היטב את תפו"א.
מועכים בתוספת 2-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומניחים להתקרר.

טורפים את הביצים עם חצי כוס מים וכף שמן
מערבבים את פירורי הלחם עם התבלינים

משטחים את נתחי החזה



מניחים שכבה דקה מהפירה על מחצית מהנתח

מכסים את הפירה  במחצית הנתח שאין עליו פירה

בזהירות טובלים בביצים הטרופות




מעבירים לקערה עם פירורי הלחם, מצפים משני הצדדים



 ומטגנים




התוספות שנבחרו למנה הנהדרת הזאת כרוב מאודה בעגבניות

 ככה מתקתק עם נגיעות פלפל שחור


רכיבים:

כרוב לבן  קטן שלם חתוך לרצועות דקות
קופסה רסק עגבניות קטנה
2 בצלים פרוסים
כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס סוכר 
מלח ופלפל שחור
מעט שמן
כחצי כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים את הכרוב ומטגנים כמה דקות.
 מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה 
 מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהכרוב מתרכך..



האמת שהשניצל מגיע עם התוספת, אבל במחשבה שנייה
אוהבי הפחמימות טוענים שזה לא נחשב
ולכן
תבנית הום פרייז תלך מצוין עם השניצלים 





לקינוח, פה זו כבר מסורת, בשבתות החורף עוגת תפוחים כזאת או אחרת
הפעם הלכתי על עוגת תפוחים הפוכה
וריאציה  על טארט טאטן לעצלנים
המנה קצרה הצלחה רבה

רכיבים:

8 תפוחי גרנד קלופים ומחולקים לשישיות או רבעים, תלוי בגודל
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל

לבלילה:


1 כוס שמן קנולה 
1/3 1 כוס סוכר חצי חום כהה  וחצי מהכמות סוכר דמררה 
2 ביצה   
4 כפות ברנדי תפוחים קלבדוס
קליפה מגוררת מחצי לימון

1/2 1 כוסות קמח 
1 שקיק אבקת אפייה
1/2 1 כפיות קינמון
קורט מלח


אופן ההכנה:

מתחילים בבישול התפוחים:
במחבת רחבה מניחים את התפוחים מוסיפים את הסוכר המים והווניל
 ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים מעט אך לא מאבדים את צורתם.
מעבירים את התפוחים לתבנית עגולה קוטר כ- 25 ס"מ חסינת אש, מסדרים יפה .

מכינים את הבלילה:

טורפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמן
ואז את שאר החומרים
יוצקים על התפוחים  ולתנור
אופים בחום 175 מעלות כ- 40 דקות

ככה זה נראה כשיוצא מהתנור



תראו כמה מגרה זה עכשיו:






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה