יום ראשון, 10 במרץ 2019

חלה זה משעמם פרעצל נשמע טוב יותר

פורים יוצא סמוך לשבת ומה יותר כיף מלשלוח חלה ואוכל קטן
וכדי שלזה לא יהיה ממש בנאלי החלה מתחפשת לפרצעל
והאוכל הקטן
פסטו קישואים וממרח עגבניות מיובשות




כמות: עשרה פרעצלס, כל אחד במשקל של כ-110 גרם.

רכיבים:

6 גר' (2 כפיות) שמרים יבשים
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
210 מ"ל (3/4 כוס + 2 כפות) מים פושרים-חמימים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה/זית/שילוב
2 ביצים גדולות
1 כפית מלח
1/2 4 כוסות קמח לבן


לציפוי מלוח
4  כוסות מים
2 כפות אבקת סודה לשתייה
כפית מלח

מלח ים אטלנטי (או סתם מלח גס)
שומשום
פרג 
ביצה טרופה

אופן ההכנה:

 מכניסים לקערת המיקסר שמרים, כפית מהסוכר ומים . מערבבים ומניחים 
בצד למספר דקות, עד לתסיסה.
 מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
מוסיפים פנימה ביצים, את שאר הסוכר ומלח. טורפים היטב.
 מוסיפים הקמח. מחברים וו לישה ומעבדים לבצק אחיד, אם אם מעט דביק: מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה עד למהירות מקסימלית. לשים בסך הכל 8-10 דקות.
 מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים  ומתפיחים למשך כשעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
 מוציאים אוויר ומתפיחים למשך חצי שעה נוספת.
 מחלקים את הבצק לעשרה כדורים שווי גודל, פחות או יותר. יוצרים נחש ארוך ודק מכל כדור בצק ויוצרים פרעצל. 







מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כאשר שומרים על מרווח של מספר סנטימטרים
 בין פרעצל לפרעצל.
 מכסים את התבניות במגבת  ומתפיחים למשך כשעה נוספת.



 מחממים תנור ל-215 מעלות.
 לציפוי המלוח: מערבבים מים מלח וסודה לשתיה בסיר. 
מביאים לרתיחה.
  מעבירים פרעצל לסיר, ממתינים 10 שניות,הופכים לצד השני, ממתינים שוב 10 שניות, 
ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מחזירים לתבנית.


 מורחים את כל הפרעצלים בשתי שכבות של ביצה טרופה.
 מפזרים מלח או שומשום או פרג על הפרעצלס 
אופים  כ- 12 דקות, עד שהפרעצלס תופחים ומשחימים. מצננים לגמרי,
 ואת מה שלא אוכלים במקום שומרים בקופסא אטומה.






הערות/תוספות/שדרוגים:
.
אפשר, ולדעתי רצוי, להפוך את אחת משלוש ההתפחות להתפחה איטית במקרר, 



תגובה 1: