יום ראשון, 31 במרץ 2019

עוגת גבינה חיסול חמץ

אז כמו שברור מהכותרת העוגה הזאת מיוחדת
יש בה הרבה חמץ
העוגה מז'אנר העוגות הכבדות יותר 
ומי שאוהב אז גם חופן צימוקים מתאים מאוד לעוגה הנ"ל
כמו עוגות הגבינה של פעם.
 אפשר להפריד את הביצים ולהקציף חלבונים, כך תתקבל עוגה קלילה יותר
אבל הפעם הנוחות ניצחה.



תבנית 26

רכיבים: 
בסיס:

250 גר' פרורי בסקויטים
100 גר' חמאה

גבינה:
1 ק"ג גבינה 5% מסוננת 
1/2 1 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
5 ביצים

שטרויזל:
120 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר דמררה
מעט קליפה מגוררת מלימון
1/2 1 כוסות קמח

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקויטים
משטחים בתבנית
מקררים

בינתיים מערבבים את בלילה הגבינה ויוצקים על הבסקויטים
מכניסים לתנור בחום 175 מעלות למשל 10 דקות

מעבדים את חומרי השטרויזל, ומפזרים על העוגה אחרי 10 דקות שהיא בתנור
מורידים את חום התנור ל-165 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה  .
 




הנה אותה הגברת ממש בשינוי אדרת.

טעימה האדרת החדשה...


מה שיניתי?

את העוגה בחרתי לאפות בתבנית מלבנית, היות ורציתי לחתוך לריבועים
את השטרויזל בחרתי לאפות בנפרד
והוספתי ציפוי שמנת חמוצה לעוגה.

ציפוי שמנת אני מכינה מ- 2 שמנת חמוצה של פעם בתוספת 2 שקיות סוכר וניל





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה