יום ראשון, 28 באפריל 2019

עוגת שייש רכה

לפעמים ערימת המתכונים   ברשימת ה- TO DO  מתחילה  לגלוש
או יותר נכון לדגדג
וכאשר מדובר במתכון כל כך פשוט
ומתחשקת עוגה כשרה לחמץ סוף סוף
לא צריך לחשוב פעמיים
פשוט  מקציפים ואופים
בחרתי להכין ב- Bundt pan  ,תמיד משדרג את העוגה



רכיבים

4 ביצים
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים (מכינה מפריגת תפוזים קפוא)
2 כוסות קמח
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
1 אבקת אפיה

100 גר' שוקולד
1/4 כוס שמנת צמחית


אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר, תמצית וניל וקליפת תפוז 
כשנוצרת קציפה תפוחה מוסיפים בזרזוף את השמן
כעת מנמיכים את מהירות ההקצפה
מערבבים את הקמח,פודינג ואבקת האפיה - חומרים יבשים
מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והנוזלים

ממיסים את השוקולד עם השמנת, מערבבים לאחידות
מוסיפים כף מהבלילה, מערבבים ועוד כף ואח"כ רבע מהבלילה

משמנים תבנית
יוצקים את  הבלילה שנותר
יוצקים מעל את הבלילה עם השוקולד
משיישים ואופים בחום 170 מעלות כ- 50 דקות
מוציאים  מהתנור ומקררים לגמרי

רק כשהעוגה קרה אפשר להפוך
אפשר לפדר באבקת סוכר או לצקת גנאש, העוגה מצוינת גם כמות שהיא








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה