יום ראשון, 12 במאי 2019

ביף סטרוגנוף או מה לעשות עם הסטייקים שנותרו מהמנגל



זה לא אסון אם נותרים סטייקים, זו אפילו ברכה
מקצר את הדרך למנה נפלאה של סטייקים ברוטב שמנת (פרווה) קטיפתי
עם המון פטריות, בצלים מקורמלים ומי לא אוהב את הגברת בשינוי האדרת?
אז קבלו
לדעתי זה אפילו כיף שלא צריך להתחיל את המנה מההתחלה...



רכיבים:

5 סטיק סינטה עשויים למידת מדיום ופרוסים דק
1 קרם קוקוס
8 פטריות שמפיניון פרוסות
1 בצל פרוס דק
כף חרדל דיז'ון גרגרים
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל הפרוס במעט שמן


מוסיפים את הפטריות הפרוסות וממשיכים לטגן תוך עירבוב מידי פעם




 מתבלים במלח,פלפל וחרדל

 יוצקים את הקרם קוקוס ומביאים לרתיחה, מבשלים כ- 5-8 דקות על אש בינונית
מתקנים טעמים


מוסיפים את נתחי הסטייק, מערבבים ומבשלים עוד כחמש דקות.





 מנה נפלאה שתלך מצויין עם שעועית ירוקה ואדממה מוקפצים בשום ותפו"א אנה





מנה כל כך טעימה מתאים להכין גם מההתחלה

מה צריך? 3-4 פרוסות סטייק סינטה בעובי 3-4 ס"מ
ובהמשך פורסים כל פרוסה לפרוסות קטנות
ככה

ממליחים ומפלפלים 

מטגנים , לא הכל ביחד , כמו שמתאים לסטייקים , אנחנו לא רוצים שהטיגון ייהפך לאידוי


והופכים

 
                                                            בהמשך נטגן בצל, פטריות פרוסות, ותיבול

בדיוק כמו שמתואר לעיל

וכשהרוטב רותח וטעים, נחזיר למחבת את הסטייקים המטוגנים

לסיבוב קצר במחבת בחברת הרוטב



מנה נהדרת, מהירת הכנה שאגיש על מצע פירה תפו"א נימוח לצד סלט ירוק





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה