יום ראשון, 7 ביולי 2019

טארט שזיפי שגיב


מידי פעם פרץ נוסטלגיה, כילדה,  נהג אבי ז"ל להביא הביתה מבחר עוגות שוות מהקונדיטוריות
המובילות בתל אביב, ריגו יאנצ'י מקפה רוול בדיזינגוף, קרם שניט מאטריות קדאיף מקונדיטוריה לונדון בבן יהודה 
וליד העוגות המפוצצות הללו היתה עוגת השזיפים הצנועה והכל כך טעימה ,
 היא מקונדיטוריה קטנה בבן יהודה
שאני לא חושבת שידעתי את שמה, רק צורתה וטעמה של העוגה על לשוני.
כל שנה בעונת השגיבים אמא מעלה זכרונות מאותה עוגה, השנה החלטתי להרים את הכפפה ולפנק אותה

אמרתי - עוגה פשוטה, מתחילים בבצק שמרים קר... ומסיימים בחצאי שגיבים 



רכיבים


1/2 כף שמרים יבשים
1 ביצה
100 מ"ל מעדן וניל אלפרו
250 גר' קמח
100 גרם  סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גרם נטורינה רכה 
כ-12 שזיפי שגיב חצויים ומגולענים , סוכר וברנדי

לפיזור:
50 גרם (או יותר לפי הטעם) סוכר 50 גרם (או יותר לפי הטעם) סוכר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק מערבבים החומרים בקערת מיקסר לבצק אחיד, מעבירים למקרר למנוחה של שעה, 
הבצק לא תופח 
מערבבים את השזיפים עם 3 כפות סוכר ו- 2 כפות ברנדי
מרדדים את הבצק למלבן בגודל התבנית ובעובי 3 מ"מ ומרפדים בו את התבנית כולל דפנות 
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 מסדרים על הבצק את חצאי השגיבים בצורה צפופה כשהקליפה כלפי מטה ומפזרים מעל סוכר.
אופים 40-35 דקות עד שהבצק אפוי והשזיפים רכים. מצננים.
פיזרתי גבישי סוכר מעל.


אין תגובות:

פרסום תגובה