יום ראשון, 1 בספטמבר 2019

אין כמו לפתן קר ומרענן

לא תמיד מצליח לי להאכיל את החברה בפירות הטריים
לא הכל אהוב, אבל הקנין משום מה לא מודע לעניין ומתפתה
לשפע הצבעוני שבשוק, בקיצור מוצאת את עצמי לא מעט פעמים עם ערימת שקיות במקרר
בכל אחת כמה פירות שלעיתים ראו ימים טובים יותר.
נאמנה למוטו שלי שאוכל לא זורקים
מסתבר שכאשר מבשלים את הפרות הללו ובמקרה הצורך גם טוחנים מקבלים יופי של שייק קר
שאין אחד שלא מוכן לשתות ממנו.

רכיבים:

זה באמת גמיש, כל פרי ניתן להכניס לסיר, לפי העונה והמצאי במקרר
תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
מישמשים חצויים
שזיפים חתוכי לפלחים
נקטרינות חתוכות לפלחים
דובדבנים מגולענים.

מקפידה שיהיו לי די פירות עם קליפה אדומה כדי לקבל צבע יפה ללפתן

3-4 פרוסות לימון עם הקליפה
סוכר לפי הטעם, אפשר לשלב עם שקיות סוכר וניל
מקל קינמון - אופציונאלי

אופן ההכנה:

 ממלאים בסיר מים- כמה? תלוי כמה פירות יש , אני אוהבת צפיפות גבוהה של פירות ביחס לנוזלים
מוסיפים את פרוסות הלימון ומקל הקינמון, אם משתמשים
מביאים לרתיחה
מתחילים עם התפוחים, הם זקוקים להכי הרבה זמן בישול, מבשלים כ15 דקות, מוסיפים מעט סוכר
כשהתפוחים מתרככים מעט, אפשר להוסיף את שאר הפירות 
מביאים לרתיחה, טועמים, כנראה שתצטרכו להוסיף עוד כמה כפות סוכר, תטעמו, זה לא צריך להיות מתוק
מבשלים עוד כ- 10 דקות
ומניחים להתקרר
בזמן הזה הלפתן יצבע בצבע היפה של הפירות, כעת ניתן להעביר לקופסת איחסון ולקרר  או לטחון קודם.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה