יום ראשון, 20 באוקטובר 2019

כנאפה לקרניבורים

כן כן אני יודעת כנאפה עם גבינה ומלא פיסטוקים ושאר מיני פיצוחים,יאמי וכו'
לצערי -לא בבית סיפרנו
ולכן כאשר ראיתי בבלוג מטבח מקומי את האופציה הבשרית זרחו עיניי
ישר קניתי לי קופסת אטריות קדאיף שחיכו להם למועד המתאים
איזה הוא המתאים? זה שהתחבר עם שאריות צלי עוף (עוף בגריל כפי שמומלץ במתכון המקורי
לא ממש היה לי מאיפה להשיג) בהמשך שיניתי קצת גם את המתכון והתאמתי לטעמים האהובים עלינו...

רכיבים:

תבנית עגולה (מחבת בקוטר 26 ס"מ
חצי כוס יין לבן יבש
3-4 כרעיים צלויים
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 כרישות צעירות, שטופות היטב וחתוכות לחצאי עיגולים דקים
1 סלסילת פטריות שמפיניון , מנוגבות בנייר, ללא הרגל (את הגדולות יותר חוצים)
1כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
חופן עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים

לאטריות:
300 גרם אטריות לכנאפה או לקדאיף
שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית
חצי כפית מלח דק

אופן ההכנה

 מפרקים את העוף לשערות דקות (מסירים חלקי עור ועצמות).
במחבת גדולה או בווק מטגנים על להבה בינונית בצלים וכרישות עם 3 כפות שמן עד השחמה קלה. מוסיפים פטריות קצוצות גס, ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות. מ
מוסיפים את העוף המפורק, מתבלים, מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים עד ספיגת הנוזלים.
 5-6 דקות לערך. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש.
מחממים תנור ל- 180 מעלות. בקערה גדולה מפרידים בזריזות את אטריות הקדאיף- מקפידים להפריד את האטריות שנדבקו זו לזו. מזליפים במתינות שמן זית ומלח ומערבבים היטב, עד שכל האטריות צופו באופן שווה. 


משמנים תבנית עגולה בשמן זית ומעבירים מחצית מהאטריות, משטחים היטב
מפזרים מעל את תערובת העוף מהדקים לאטריות


מפזרים מעל את המחצית השניה של האטריות ומעבירים לתנור
 אופים למשך 45 דקות, עד שהמאפה השחים יפה. מגישים חם לצד סלט ערבי קצוץ קטן וטחינה .






אין תגובות:

פרסום תגובה