יום ראשון, 26 באפריל 2020

כחול ולבן - חג עצמאות שמח

הפעם נערכתי מראש, הצלחתי להזמין ולקבל בזמן בדיוק את הכלים שרציתי
כמה אפשרויות יש בכחול לבן
כיף גדול






בשרים על האש יש לי כבר לא מעט מתכונים והאמת
שהאורחים שלי כבר מכורים
אוהבים את התיבולים המסורתיים
ולכן אני משתדלת  לגוון בתוספות

עראיס זו יופי של מנה כשממתינים לדבר האמיתי



שיפודי ירק גיוון נחמד לירקות אפויים
בעצם אותה הגברת רק בצורת הגשה אחרת
את הירקות שנבחרו עירבבתי עם שמן, מעט סויה ומלח
שיפדתי
ולצליה מהירה על הגריל








השנה בחרתי להכין גם שיפודי טופו לטובת הטבעונית שביננו
השתמשתי ברוטב הסאטה האהוב
לתיבול קוביות הטופו לפני הצליה בגריל

רוטב סאטה:

1 בצל קטן  קצוץ דק 
1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
1/4 כוס  סויה קיקומן
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
4 שן שום כתושה
2 כפות אבקת קארי
2 כפות סוכר חום
  חלב קוקוס 

אופן ההכנה:

להזהיב בשמן את הבצל
להוסיף את שאר החומרים, להרתיח, לתקן טעמים אם צריך
לקרר






השולחן כבר עמוס כל טוב


כמה פשוט והיה שוס

ממתקי שוקולד ולוטוס

מה צריך:
300 גר' שוקולד מריר
1 צנצנת ממרח לוטוס קראנצ'י

להמיס את השוקולד, לערבב עם ממרח הלוטוס
לצקת לתבנית סיליקון, אני פיזרתי בתחתית השקעים אבקות מנצנצות בגווני כחול וכסף
להעביר לקירור ולחלץ מהתבנית


נ


 אין מסיבת בשר בלי פירות לקינוח , מגש מפירות העונה וגם כאלה שלא כל כך ,שמכינה חברתי נחמה




חג עצמאות שמח


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה