יום ראשון, 11 באפריל 2021

ארוחת עצמאות האחרת מה שהקורונה עושה לנו

מצוות היום בעצמאות : פעמיים ביום מעלים קור... בשר על המנגל
אין אחרת
עד שהקורונה טרפה לנו את הקלפים והחלטנו לנסות משהו אחר



ומה המאכל הלאומי? פלאפל כמובן.
אצנו רצנו למכולת הקרובה והצטיידנו בחומוס, כוסברה ועוד ועוד

רכיבים:

את התערובת לפלאפל ניתן להכין מראש, אפשר גם להקפיא

250 גר' גרגרי חומוס לא מבושלים
מים  לכיסוי ועוד הרבה מעל
כפית גדושה אבקת סודה לשתיה

עלים מ- 5 גבעולי כוסברה
עלים מ- 5 גבעולי פטרוזיליה
בצל בינוני
3 שיני שום
1/2 כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2-3 כפות מים

מכינים בקערית ומוסיפים ממש לפני הטיגון

1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה



קצצתי סלט ירקות - עגבניות מלפפונים כרוב ופטרוזיליה
עוד סלט כרוב עם פטרוזיליה
כזה שממליחים את רצועות הכרוב, מניחים לחצי שעה
שוטפים ומתבלים קלות במלח ומיץ לימון
טחינה כמובן

לא ויתרתי על הציפס של הפלאפל, זה התפוח
איך?
ככה:
פורסים את תפו"א דק דק
מכינים בלילה:

1 ביצה L

3 כפות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית אבקת מרק עוף

1/8 כפית פלפל שחור


מעט מים

טורפים היטב

טובלים את פרוסות תפו"א בבלילה, מנערים ומטגנים בשמן עמוק



לא ויתרנו על קינוח 
הפעם כל כך התאים לנו קרם ברולה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה