יום ראשון, 3 בינואר 2021

בורקיטס ובעצם ארוחה קלה

 נישנוש או ארוחה קלה, איך שתקראו לזה
זה טעים, קל להכנה, אולי לא לפי אמות המידה שלי במטבח, אבל לפעמים מעלימה עין
כשרוצה פחות התעסקות ותוצאה מהירה.




רכיבים: (25 יח' )

לבצק:

240 מ"ל (1 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
1/2 כפית מלח
2 כפות חומץ טבעי 5%
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה

 מילוי 1:

3-4 כפות גדושות פירה תפו"א (אם לא תספרו לאף אחד תוכלו להכין מאבקת פירה להכנה מהירה)
1 קופסא קטנה של פטריות משומרות, מסוננות וקצוצות
50 גר' גבינת פטה מפוררת
50 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת
1 ביצה

מילוי 2:

1 חציל קלוי, להניח להגיר נוזלים ולקצוץ
250 גר' פטה מפוררת
1 ביצה
מעט מלח


לציפוי:

1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל את חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד
מחלקים ל- 3, לנוחיות הרידוד
מרדדים לעלה דק 2-3 מ"מ
בעזרת קערית בקוטר כ- 10 ס"מ קורצים עיגולים
מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי
סוגרים את העיגול בצביטה ומחזקים בעזרת מזלג
מניחים בתבנית אפיה
אפשר לצופף, המאפים אינם תופחים

מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום

אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות



ככה תאכלו אותם

עם סלט ירקות מתובל בהרבה לימון וקצת שמן זית וציזיקי ליד



עשיתי ניסיון נוסף עם הבורקיטס החמודים האלה ומילוי צמחוני לגמרי


ירקות סטייל אסיאתי:

בצל פרוס דק
גבעול סלרי חתוך דק
רצועות דקות של פלפל אדום וגזר מגורר

מעט כרוב פרוס דק דק
ממשיכה לאדות עד שנפח הירקות מצטמצם

מתבלת במלח, פלפל לבן ומעט סויה


מוסיפה בצל ירוק קצוץ וממשיכה לאדות



תגובה 1: