יום ראשון, 18 באפריל 2021

עוגת שוקולד באסקית

המטבח הבאסקי עלה לכותרות לאחרונה, אמנם היתה זו
עוגת הגבינה שתפסה את הכותרות ,אבל
הבאסקים מכינים גם עוגת שוקולד מדהימה ובתור אחת שחייבת לנסות
כמעט כל דבר (בתנאי שלא אני אוכל ממנו לבד)
חשבתי שאמנם אופן ההכנה קצת מתיש, אבל יש מצב יהיה לי כדאי
קרם פטיסייאר ועוד שוקולדי בתוך בצק פריך כמה רע זה יכול להיות?
שרון היינריך הביאה את המתכון אני התאמתי לצרכים שלי והרי הוא לפניכם





רכיבים

תבנית עגולה קוטר 20 (יש כאלה חד פעמיות)
לבצק:

90 גרם נטורינה בטמפרטורת החדר
80 גרם סוכר דק
קורט מלח 
2  ביצים גודל L
200 גרם קמח רגיל מנופה
כפית אבקת אפייה
25  גרם קקאו איכותי מסונן

לקרם שוקולד:

300 גרם שמנת צמחית
2 חלמונים
75 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
75 גרם שוקולד מריר, מינימום 60% מוצקי קקאו

ביצה אחת להברשה

אופן הכנה

הכנת הבצק:

במיקסר מערבבים נטורינה, סוכר ומלח. מוסיפים בהדרגה שתי ביצים וממשיכים לערבב. 
מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת בצק אחיד. אם מתקבל בצק דביק מדי, 
יש להוסיף עוד קמח עד לקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. יוצרים כדור מהבצק, 
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

הכנת קרם השוקולד:

בקלחת בינונית מביאים שמנת לסף רתיחה.

בקערה טורפים חלמונים וסוכר, מוסיפים קורנפלור למסה אחידה.

מעבירים שליש מהנוזלים הרותחים לקערת החלמונים וטורפים נמרצות.

מחזירים את כל המסה לקלחת וממשיכים לערבב ללא הפסקה, עד רתיחה נוספת והסמכה של הקרם.

מסירים מהאש, מוסיפים לקרם את השוקולד, מחכים כמה שניות ומערבבים להמסה מלאה. 

מעבירים את הקרם לקירור.


הרכבה:

מחממים תנור ל 160 מעלות.

מרפדים תבנית בניר אפיה.

מחלקים בצק לשני חלקים, האחד מעט גדול יותר מהשני.

מרדדים את החלק הגדול, מניחים בתבנית, ומהדקים כך שהדפנות יכוסו בבצק. מסירים את שאריות הבצק.

יוצקים את קרם השוקולד שהתקרר על הבצק, 
ממלאים כמעט עד הסוף, כך ששולי הבצק לא יתכסו בקרם
 ויישאר מקום לחיבור החלק השני של הבצק מעל קרם השוקולד.

מרדדים את החלק השני של הבצק, חותכים עיגול בגודל מדויק של פנים התבנית.

מברישים את שולי הבצק הנשען על דפנות הטארט בביצה. 
מניחים מעל קרם השוקולד את עיגול הבצק ומחברים אותו בלחיצות עדינות לשולי הבצק שמרחנו בביצה טרופה.

מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, ובעזרת מזלג יוצרים דוגמא של שתי וערב.



בעזרת סכין יוצרים חור קטן במרכז העוגה, שיאפשר לאדים שיעלו מהקרם לצאת.

אופים 30-40 דקות עד להתייצבות.


אוכלים בטמפרטורת החדר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה