יום רביעי, 3 ביוני 2020

תפריט קיץ ארוחות שבת קומפלט




שבת בקיץ מעדיפה ארוחת דגים פרווה עד חלבי
קל יותר לשאת בשעות המאוחרות שאוכלים
אז מה יהיה לנו?




פותחים במגוון סלטים מסלטי הבית שלי
ליד
חלת תלישות, הפעם גיוונתי ולצד הפסטו הוספתי ממרח עגבניות מיובשות
ומעט פרמזן מגוררת

פילה אמנון בלי עור, המצאת המאה עוד אופציה לדגים מטוגנים
כמו שניצל
הרבה חרדל עם הביצים הטרופות
אבקת שום , מלח ופפריקה בפרורי הלחם,
לטיגון דגים תקפידו עשל פירורי לחם פשוטים 
ומטגנים



מה ליד? חשבתי שצ'ימיצ'ורי ירענן את המטוגן הזה
אמנם צ'ימיצ'ורי הולך עם בשר, אבל תאמינו לי הדגים לא סבלו

צ'ימיצ'ורי:

רכיבים:

חופן גדול של עלי פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן
חצי פלפל אדום בינוני
4-3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס + 2 כפות שמן זית (לכיסוי הירק) 
2 כפות חומץ 
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

קוצצים הכל במעבד מזון, נשמר עד שבוע במקרר

התוספות:



קיש פטריות

רכיבים: 

לבצק:

1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1/2 כפית מלח
2 כפות פרמזן מגוררת
1 ביצה
מעט מים

מלית:

כפית שום כתוש
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
מלח
פלפל לבן
מעט טימין

רוטב רויאל:

1 שמנת לבישול
4 ביצים
3 כפות פרמזן מגוררת
מעט מלח
  


אופן הכנה: 

בצק:

מעבדים את הרכיבים לבצק ומרפדים תבנית עגולה גדולה (26).

מלית:

מזהיבים את השום בטיפת שמן

מוסיפים את הפטריות מטגנים כמה דקות,מתבלים מלח, פלפל לבן ומעט טימין.

לקרר ולהניח על הבצק.

לערבב את חומרי הרויאל 

לצקת על הפטריות ולאפות בחום 180 עד שמשחים.




קינוחים:

עוגת גבינה טריקולד קפואה, אין על העוגה הזאת שיושבת לה במקפיא בשקט ומחכה לרעבים















ארוחת צהרים גם בקטנה


אין אורחים
לא צריך תועפות מנות

מה יש פה?

הכי קל  לי להכין ארוחה מהמטבח האסיאתי



אפשר לגלגל
לסיגר
או
לקשור כשקיק
העיקר 
לא לשכוח 
רוטב סאטה ליד
                                          


ובהמשך חזה עוף בדבש ולימון
אורז סיני
ירקות מוקפצים

חזה עוף בדבש ולימון:

רכיבים:

1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

בלילה:

 1/2 כוס קמח תופח
1/4 כוס קורנפלור
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים

רוטב:

1/2 כוס צ'ילי מתוק
מיץ מלימון אחד
5 כפות דבש
4 כפות מים

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבלילה, טובלים בה את נתחי העוף
ומטגנים בשמן עמוק
מניחים בצד.

במחבת מחממים את חומרי הרוטב ומצמצמים מעט
מוסיפים את נתחי העוף המטוגנים ומקפיצים עד שהם מצופים ברוטב
עוד דקה ומוכן

אורז סיני:

מתחילים בבישול אורז לבן בתיבול מלח וכף או שתיים סויה (לכוס אורז)

האורז מוכן

1 כוס אפונה קפואה, לצקת עליה מים רותחים ולחכות שתפשיר, לסנן.

למחבת:

2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים ו-2 כפות סויה
לצקת למחבת משומנת וחמה
לקשקש עד שכל הביצה נקרשת
מוסיפים את האורז 
מקפיצים בווק חם 
מוסיפים את האפונה


מתבלים: 
גינג'ר טרי וקצוץ או בג'ינג'ר יבש
רוטב סויה 
מעט יין לבן / מעט רוטב צ'ילי מתוק 


מפזרים בצל ירוק קצוץ לקישוט

ירקות מוקפצים:


1 בצל חתוך לשמיניות, 
כפית שום כתוש
2 גזר חתוכים לעיגולים
1/3 כרוב חתוך לרצועות
1/2 חב' נבטים עבים 
1 קופסת פטריות
4 בצל ירוק פרוס
3-4 כפות סויה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן במחבת, מזהיבים את הבצל והשום
מוסיפים את הגזר, מקפיצים 2-3 דקות
מוסיפים את הכרוב ממשיכים בערבוב למשך כ- 5 דקות
מוסיפים את הנבטים וממשיכים להקפיץ
הירקות מאבדים רק קצת מנפחם
מוסיפים את הפטריות והחלק הלבן של הבצל הירוק הפרוס
מתבלים
עוד 3-4 דקות ומוכן
מורידים מהאש ומפזרים את שארית הבצל הירוק.




לקינוח 
עוגת מישמש
כי זו העונה וכדאי להנות , העונה קצרצרה

מכינים בלילה:

1/2 1 כוסות סוכר +3/4 כוס שמן לטרוף
להוסיף 3 ביצים, להמשיך לטרוף
להוסיף 2 כוסות קמח+1/2 שקית אבקת אפיה
לצקת לתבנית מלבנית גודל A4 
לסדר מעל את המישמשים כשהחתך כלפי מטה
לפזר 2 כפות סוכר מעל
לאפות בחום 180 מעלות כ- 45 דקות



שבת שלום



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה