יום ראשון, 28 ביוני 2020

הלבנה המלכותית שלי לשבת

אחרי שראיתי וטעמתי הייתי חייבת להכין, לא אספר כמה עוגות היו צריכים בני המשפחה
לאכול עד שהייתי מרוצה מהתוצאה
העיקר שיש לי מתכון לעוגת גבינה עננים ממש גבוהה וכמובן אוורירית בדיוק לטעמי.


אז מה צריך:

כן, כדי לקבל עוגה גבוהה צריך לתת לה דופן גבוהה לצמוח עליה, 
את זה אפשר לקבל בתבנית של קובנה
ונפח תבנית קטן, כך  שקוטר 20 זה יופי, כי רק ככה העוגה תהיה ממש גבוהה.

750 גר' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה של פעם
1 שמנת חמוצה רגילה
6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
קליפת לימון  מגוררת (אופציונאלי)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור


לציפוי:

1 שמנת חמוצה של פעם מעורבבת עם שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

כדאי לדאוג שכל הרכיבים לעוגה יהיו בטמפרטורת החדר, כך שיש להוציא מהמקרר כ- 45 דקות לפני ההכנה.

מכינים את בתבנית: מברישים את התבנית כולה בשמן, גוזרים עיגול נייר אפיה לתחתית ומצמידים רצועות נייר לדפנות
מושחים את הנייר בשמן.
בנוסף עוטפים את התבנית מבחוץ ביריעת אלומיניום וזה כדי לקבל דפנות לבנות

לתנור מכניסים תבנית אפיה ובה ממלאים לגובה 2 ס"מ בערך מים, 
מדליקים את התנור לחום 200 מעלות טורבו עוד לפני שמכניסים את העוגה כך שיהיו בתנור אדים.

בקערה אחת מקציפים את החלבונים ברגע שמקבלים קצת בועות בקערה מתחילים
להוסיף  3/4 כוס סוכר לאט לאט , לא עוזבים את הקצף, כי ברגע שמתקבל קצף מבריק ורך, 
בסמיכות של יוגורט ולא יותר,מפסיקים את ההקצפה
כדי שיתקפל טוב למסת הגבינה ולא ישבר, .

את שאר החומרים שמים בקערה נוספת וטורפים היטב שלא יישארו גושים של קורנפלור ופודינג.
מקפלים למסת הגבינה את הקצף ב- 3 פעמים

כעת יש אפשרות לפזר מעט פירורי ביסקוויטים בתחתית התבנית לסוג של בסיס, ואפשר גם לוותר.

לאפיה של כ- 20 דקות, אני מניחה שזה יהיה שונה מתנור לתנור, 
יש להציץ ולבדוק מתי פני העוגה מתחילים להשחים ואז מורידים את חום התנור ל-160 מעלות
 ומעבירים למצב אפיה חום עליון ותחתון.
כעת אופים עוד שעה וארבעים דקות, מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.
מוציאים ומקררים היטב (במקרר)
ורק אז מעיזים להפוך את העוגה על צלחת הגשה.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה