יום ראשון, 7 ביוני 2020

קנלוני במילוי חצילים קלויים וגבינה



קנלוני ממולאים זה סוג של לזניה אלגנטית
מנה יפה וטעימה
הפעם בחרתי להשתמש בצנצנת חצילים קלויים שנשארה לה במזווה
הם לא רעים החצילים האלה, וכשמשתמשים בהם למאפה ממש לא מרגישים את ההבדל
ולנו, הטורחים במטבח העבודה שנחסכת בהחלט עושה הבדל.
בכלל אני חושבת שמזווה טוב חייב להכיל כל מיני מקצרי דרך והחצילים הם דוגמא נהדרת.

רכיבים לתבנית לחם (איגליש קייק רחבה וקצרה 13X26):

1 צנצנת חצילים קלויים
1 חבילה קנלוני (צינורות פסטה)
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%.
1 ביצה L
1 כף בזיליקום קצוץ
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
150 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת לבישול
2 כפות קמח

לרוטב: 
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (Motti)
מלח, כפית סוכר,1/2 כפית בזיליקום

אופן הכנה:

– מערבבים בקערה גבינה, ביצה, בזיליקום, מלח, פלפל, קמח,100 גרם גבינה צהובה (שומרים את השאר לחלק העליון), 
חצילים קלויים ושמנת לבישול עד ליצירת תערובת די אחידה.
מערבבים את חומרי הרוטב
בתבנית שמים 4-5 כפות מהרוטב
 מעבירים לשקית זילוף, גוזרים חור קטן



– ממלאים את כל צינורות הקנלוני – מניחים את צינורות הפסטה ב- 2 שכבות זו על גבי זו.
– שמים בתחתית התבנית 4-5 כפות רוטב עגבניות ומעל מסדרים את הקנלוני .
– מכסים למעלה ברוטב עגבניות כך שכל הפסטה תהיה מכוסה ברוטב מלמעלה ומפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ששמרתם.



– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה, בערך 30 דקות.
אפשר לבדוק אם הפסטה התרככה דיה, ע"י דקירה בשיפוד.
מוציאים מהתנור ומניחים לפסטה לנוח ולהתייצב





המתכון מבלוג של קרוטית עם שינויים שלי





אין תגובות:

פרסום תגובה