יום רביעי, 31 במרץ 2021

ארוחת חג בפסח



אחרי ליל הסדר עדיין נותרו ארוחות חגיגיות להכין, 
כמובן קיים הרצון לחדש, להוסיף טעמים חדשים.
עם כל המגבלות שיש לי במטבח בפסח, חושבת שאפשר לשנות ולגוון וקצת לתת טעם מיוחד , 
כזה של פסח
ולא של ארוחת שבת רגילה.




הפעם החלטתי לפתוח בפילה אמנון ולצידו לצ'ו ירקות משודרג

הפשרתי את הדגים, השרתי במים עם הרבה לימון
לבסוף הכנתי משחת תבלינים מ- 4 כפות שמן
כפית פפריקה, חצי כפית כורכום,חצי כפית אבקת שום, מעט פלפל שחור, חצי כפית מלח
מרחתי את פילה הדג  בתערובת
והעברתי לאישפוז למקרר עד להכנה.

הירקות:

במחבת מטגנים בצל גדול פרוס, פלפל צהוב ו- 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות
מוסיפים 3 שיני שום
מלח, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור
1/4 כוס יין לבן
ועוד כ- 1/2 כוס מים תוך כדי בישול 
כך שירקות לא ישרפו אלא יתרככו
ויישאר מעט רוטב

לפני הארוחה מניחים את הדגים בתבנית וצולים בחום 200 מעלות 20 דקות.
מניחים מתבשיל הירקות ומגישים.





נמשיך במרק ירקות עם קניידלך




לעיקרית נתחי עוף ביין ובלסמי

כבר די נשבר לי  מהתיבול הבנאלי לעוף, אחרי שסרקתי את תכולת 
מזווה הפסח שלי
החלטתי לערבב לי מרינדה מעניינת
עוף ביין אני אוהבת, אממה לא התחשק לי בסיר, בתנור זה נראה טוב יותר
שלא לדבר על פשוט יותר
החומץ הבלסמי יתרום למתיקות וכל השאר בונוס

רכיבים:

1 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס מים
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
3 שיני שום כתושות
1 בצל סגול פרוס

4 כרעיים מפורקות

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המרינדה: מצמצמים את החומץ הבלסמי, וכשמסמיך מוסיפים את המים,
מביאים לרתיחה
מורידים מהאש,  מוסיפים את שאר הרכיבים
ומניחים במרינדה את נתחי העוף
לכמה זמן?
כמה שיותר, שעה, שעתיים, לילה

מעבירים לתבנית אפויה ואופים בחום 190 מעלות
כשעה ורבע, משני הצדדים סה"כ.





תפוחי אדמה מעוכים לתוספת 

זה פשוט, קולפים תפו"א קטנים (כשיש תפו"א בעלי קליפה יפה ושלמה אפשר לוותר ורק לקרצף היטב )
מבשלים במי מלח עד שכמעט מתרככים
מסננים
מעבירים לתבנית משומנת
בעזרת המכשיר שעושה פירה מועכים כל תפוד
יוצקים שמן בשפע, מלח, ועשבי תיבול אהובים
מחזירים לתנור לעוד כ- 30 דקות
כך שתפוחי האדמה נאפים לקריספיות נעימה.




לביבות כרובית 

עודפי כרובית שחייבים להשתמש ממש עכשיו והנה לי עוד תוספת חביבה:

מה ?

נתחיל בחצי קילו פרחי כרובית מבושלים קלות וקצוצים גס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
בצל סגול קטן קצוץ

בלילה :

3 ביצים
2 כפות קמח תפו"א
3 כפות קמח מצה
1/4 כוס שמן
חצי כפית מלח
1/4 כפית כורכום
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי הבלילה
מאחדים עם הירקות
מטגנים לביבות קטנות.



עוד תבשיל פטריות כתוספת

פשוט וקל להכנה:

1 בצל
2-3 שיני שום כתושות
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
עלה דפנה
2 כפות יין אדום חצי יבש
1/3 כוס מים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים במעט שמן את הבצל הפרוס
מוסיפים את הפטריות והשום ומניחים להתאדות 5-8 דקות
מידי פעם מערבבים
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד כ- 15 דקות




לקינוח עוגת תפוחים בחושה, מיוחדת לפסח


חג שמח!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה