יום רביעי, 15 ביוני 2022

סלמון בשמיר פיצה בצל ועל הכל ביצה בלי הפתעה- ארוחה לשבת



הזדמנות שניקרתה לפניי, אופוזיציית השמיר לא בבית, אפשר לחגוג
אמא שלי שלחה לי כמה גבעולי שמיר, ויצאתי לדרך.




פיצה? לסעודת שישי? פחות, אבל הפיצה הזאת לא באמת פיצה
היא רק נראית ככה, היא יותר כמו טארט
אבל הגודל שלה התאים לי לשם פיצה
אז.. בעצם זה לא משנה, העיקר
שהיא טעימה, יש לה בצק נימוח ומיוחד

את הסעודה פתחנו עם פיצה בצל וסלט ירקות מדוגם
מה מדוגם? הרוטב, זה בעצם כל הקונץ בסלטים, לא?



מה בסלט?

מלא רוקט (בערך 1/2 חב')
1/4 חסה אייסברג חתוכה קטן
15 עגבניות שרי חצויות
גרגרי תירס מ- 2-3 קלחים מבושלים
חצי בצל סגול חתוך לפרוסות דקות

רוטב:

1/3 כוס שמן זית עדין
3 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש או סילאן
1 שן שום כתושה
1/2 כוס דחוסה בעלי בזיליקום
מלח, פלפל

שמים את רכיבי הרוטב בכוס וטוחנים בעזרת בלנדר סטיק
יוצקים על הסלט לפני ההגשה




המרינדה לסלמון כללה שמיר, כמובן

1/3 כוס קונפיטורה תפוז
2 כפות סויה
3 שיני שום כתושים
 עלים מ- 3-4  גבעולי שמיר
מלח, פלפל










אני יודעת  שפסטה זה פסטה זה פסטה , אבל איכשהו אני ממש
אוהבת ומעדיפה טליאטלי
והפעם טליאטלי ברוטב שמנת פטריות עדין

במחבת 20 גר' חמאה+ 2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושים ו- 3 עלי מרווה
לטגן עד שהשום מלבין
להוציא את עלי המרווה
להכניס למחבת סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
לטגן עד שהפטריות נראות צרובות יפה
להוסיף 300 מ"ל שמנת לבישול
להביא לרתיחה
לתבל במלח, פלפל לבן

לצמצם מעט 
להוסיף את הפסטה המוכנה והמסוננת
ועוד מצקת קטנה ממי הבישו של הפסטה
לערבב, לבשל עוד דקה ולהגיש.





בירוקים הלכתי על הפשוט והקל, שעועית ירוקה חלוטה 3-4 דקות
מוקפצת בשמן זית, מלח ושום פרוס



לסיום הארוחה

מרנג שוויצרי,קארד לימון,קרם מסקרפונה וקולי פירות יער
 בשביל הצבע
מורכב
אבל טעים!

נתחיל במרנג:

8 חלבונים יחד עם 2 כוסות סוכר
בקערה על סיר עם מים רותחים
מערבבים ומודדים
מודדים ומערבבים
עד שמגיעים לטמפרטורה 60 מעלות
מעבירים לקערת מערבל ומקציפים לקצף נוקשה.
אני בחרתי לשטח בשתי תבניות
ואח"כ לשבור לי לחתיכות קטנות
אפשר לזלף לקלתיות קטנות שיקלטו את הקרמים
אופים כשעתיים וחצי בחום 110 מעלות.
מתקרר
שוברים לחתיכות.

קרם מסקרפונה:

2 שמנת מתוקה
100 גר' אבקת סוכר 
מקציפים לקצף נוקשה



קארד לימון:

80 גר' מיץ לימון (מיץ מ-3 לימונים בערך)
60 גר' סוכר
180 גר' חמאה
קליפה מגוררת משלושת הלימונים

3 ביצים
60 גר' סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את מיץ הלימון עם הסוכר, הקליפה והחמאה
בכלי נפרד טורפים היטב את הביצים עם הסוכר
כשמיץ הלימון רותח מסירים מהאש ומוסיפים מספר כפות ממנו לביצים הטרופות
השוואת הטמפרטורות נעשית תוך כדי טריפת הביצים
שכן לא נרצה לקבל חביתה...
כשהעברנו בערך מחצית מהנוזל הרותח לביצים, ניתן להחזיר הכל לסיר ולהמשיך בחימום
תוך בחישה עם מטרפה עד שהנוזל מסמיך
מכבים את האש ומורידים את הסיר מהלהבה .
שופכים את הקרם למסננת ומסננים מקליפת הלימון
מקררים
כשהקארד קר מקפלים לתוכו 3-4 כפות קצפת


 מעבירים את הקרמים לשקיות זילוף

קולי פירות יער:

קופסת פירות יער מעורבים -קפוא
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
2 פרוסות לימון

מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות
מצננים וטוחנים

מרכיבים:




ש ב ת    ש ל ו ם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה