יום ראשון, 21 בנובמבר 2021

אופס התרד התכווץ

עוד שבוע מדליקים נר ראשון של חנוכה, כן כן, רק אתמול ישבנו בסוכה,
אמנם הסופגניות כבר נחתו פה דקה אחרי סוכות
אבל לביבות, זה כבר מיוחד לחג
אז קבלו מתכון קצת אחר, טעים ומיוחד:
הכל התחיל מקופסת עלי תרד שנותרה במקרר, חשבתי לי
יופי, בדיוק מתאים, חנוכה כבר פה,לביבות ולא מתפו"א
כבר אני בהקשב
 מירק חדש, למה לא? 
גיגלתי חיפשתי איך להכין, אפילו התקבעתי על כמה רעיונות, אממה
תוכניות לחוד ומציאות לחוד
התחלתי לברור את העלים, חצי זרקתי והחצי השני אפס התכווץ "בכביסה" למדליון צנוע
שהיה מספיק לשתי לביבות ואני לארג'ית
אז מרחיבים את רשימת הרכיבים...

רכיבים:

200 גר' עלי תרד חלוטים וסחוטים
2 בצלים קצוצים
1 בטטה מגוררת דק
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן ומקררים
קוצצים את עלי התרד החלוטים
מערבבים עם שאר החומרים ובעזרת כף מניחים במחבת ומטגנים על אש קטנה משני הצדדים.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה