יום רביעי, 17 בפברואר 2021

משלוח מנות שחור לבן כי לפעמים מתחשק קונספט

מזמן כבר לא
אז הפעם חישקתי את עצמי לפריטים שהם שחור ולבן



מסתבר שיש בלי סוף אפשרויות
יין אמנם לא עונה על הדרישות המחמירות, אבל ליקר זה כבר משהו אחר, כבר שנים שאני מכינה 
ליקרים בבית, הם טעימים יותר ובעלי אחוז אלכוהול גבוה יותר, ככה לפחות אנחנו לא מרגישים שאנחנו עושים לחיים עם מיץ.

אז ליקר שוקולד מתכון ותיק וממש טעים, והכי חשוב קל להכנה ותוך מספר ימים מוכן לשתיה.

רכיבים:

2 כוסות סוכר
1 כוס מים רותחים
3 כפות גדושות קקאו משובח (תשקיעו כי אין פה שוקולד)
3 חלמונים
1 כף קפה נמס
כמה טיפות מיץ לימון
1 כוס אלכוהול 96%

מבלנדרים היטב את הסוכר עם המים הרותחים
מוסיפים את שאר הרכיבים וממשיכים לערבל היטב
מאפסנים בבקבוק זכוכית, נשמר המון זמן בארון
הליקר סמיך וטעים עד מאוד.



ללבן נבחר האייריש קרים, גם הוא מתכון ותיק אצלי, 
החיסרון שלו הוא שנשמר רק חודש ימים במקרר.
אבל הוא טעים במיוחד.

רכיבים:

50 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
2 פחיות חלב ממותק ומרוכז
2 כפיות תמצית וניל
שוט אספרסו
2 כוסות וויסקי (אפשר להוסיף כמובן)

ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב
את כל הרכיבים שמים בבלנדר ומבלנדרים היטב. מעבירים לבקבוק זכוכית ושומרים במקרר.

בראוניז שחור לבן

בחרתי בממרח חלבה לייצג לי את הלבן

רכיבים:

4 ביצים
 1 כוסות סוכר
1 כוס סוכר חום
230 גר' נטורינה רכה מאוד
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס קקאו מסונן
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
' 100 גר' שוקולד מריר משובח קצוץ

אופן ההכנה:

מקציפים את הסוכר עם הביצים מוסיפים את השומן המרוכך וגם את תמצית הוניל
בהמשך מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים להטמעה
מוסיפים 100 גר' שוקולד קצוץ מערבבים.
 ויוצקים מחצית לתבנית תנור (22X33) מרופדת בניר אפיה
מעבירים את ממרח החלבה לשקית זילוף ומזלפים
קוים שתי וערב
מכסים בזהירות עם המחצית השניה של הבלילה
אופים בחום 170 מעלות כ- 30 דקות.



ריבועי קסם הפתעה ממתקים שאי אפשר להפסיק לנשנש



חומרים לתבנית ח"פ גודל A4

300 גר׳ שוקולד מריר

200 גר׳ שוקולד חלב

100 גר' שוקולד לבן

250 גר׳ חמאה

3 כפות גדושות נוטלה

2 כף דבש

2 שקיות  (100 גר׳) אפרופו מרוסקים גס

150 גר׳ בייגלה עם מלח מרוסקים גס


אופן ההכנה:

ממיסים את כל החומרים (למעט הבייגלה והאפרופו) בקערת זכוכית במיקרוגל  מערבבים, 
עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים כ 10 דקות .
מוסיפים את הבייגלה והאפרופו ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

כשהתקרר מנסים לחתוך  לריבועים זה די נשבר בסגנון חופשי. 
שומרים בכלי אטום במקפיא עד שנגמר…



עוגיות דומינו

עדשים קטנים לבנים היו לי בארון
והן נראו כל כך חמודות, הייתי חייבת לנסות

רכיבים:

260גר' קמח
30 גר' קורנפלור
כף גדושה קקאו 
כפית אבקת אבץ - לצבע שחור
150 גר' אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית מלח
200 גר' נטורינה
כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים

אופן ההכנה:

שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים יחד עם
הנטורינה החתוכה לקוביות
מעבדים עד שכל השומן נטמע בקמח
מוסיפים את החלמון, תמצית וניל ומעט נוזלים
מעבדים עד לקבלת גוש בצק.
מעבירים לקירור  לחצי  שעה
מרדדים בין 2 דפי פרגמנט לעובי 2-3 מ"מ חותכים למלבנים
בזהירות מרימים את המלבנים לתבנית אפיה מרופדת בניר אפיה.
בעזרת סכין משמנים את האמצע, מניחים את העדשים הלבנים על המלבן
ודוחפים מעט פנימה

אופים בחום 180 מעלות כ- 22 דקות





נאמנה למסורת, צריך גם משהו מלוח
בחרתי בטפנד מזיתי קלמטה, הכי שחור שאפשר



 250 גר' זיתי קלמטה מגולענים


עלים מ- 5-6 גבעולי פטרוזיליה


4 שיני שום


1/2 בצל סגול


פלפל שחור


שמן זית


אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעבד מזון ומעבדים למרקם משחתי


תוך הוספת שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי





הממרח הלבן שלי הוא נוטלה לבנה מדהימה מהבלוג של פיית העוגיות

רכיבים:
200 גרם אגוזי לוז (רצוי אגוזים מולבנים, אך אפשר גם טבעיים בקליפתם)
300 גרם שוקולד לבן, קצוץ
8 כפות שמן צמחי
 1 כפית תמצית וניל טובה
קורט יפה מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-130 מעלות, מפזרים את האגוזים בתבנית אפייה, 
וקולים במשך 30 דקות עד שהאגוזים מקבלים הזהבה עמוקה. 
במידה והשתמשתם באגוזים בקליפתם, בתום הקלייה מעבירים את האגוזים למגבת נקייה, 
ומשפשפים אותם היטב היטב עד להסרת כל הקליפה. מצננים.
לאחר שהאגוזים הצטננו, ממיסים את השוקולד הלבן 

 מעבירים את אגוזי הלוז למעבד מזון ומעבדים היטב היטב, עד לקבלת מחית רכה וחלקה. 
תהליך אורך כמה דקות אז האזרו בסבלנות- 
בסופו  מתקבל ממרח אגוזים מאוד סמיך.
מוסיפים פנימה את השמן, תמצית הוניל, קורט מלח יפה 
ואת השוקולד הלבן המומס ומעבדים לקבלת מחית דלילה יותר וחלקה.
 בשלב זה הממרח יהיה נוזלי למדי, אך הוא יתייצב לאחר שיתקרר.
מעקרים צנצנות
ומעבירים אליהן את הממרח , מניחים להתקרר  ולהתייצב .
ישמר יפה כחודש בארון.

ומה ליד הממרחים?

לחמניות אף הן בשחור לבן
מבצק החלות הרגיל שלי

בצק מקילו קמח, חילקתי למנות של כ- 60 גר'
את שארית הבצק רידדתי וחתכתי לרצועות דקות.
אחרי שהלחמניות תפחו קשרתי עם הרצועה
העברתי לתבנית אפיה, מרחתי ביצה טרופה, בזקתי מעט שומשום 
ולתנור בחום 180 מעלות ל- 25-30 דקות.




קיבלתי 24 לחמניות



את קילו הבצק השני "צבעתי" בשחור עם אבקת אבץ
כאן הלחמניות היו  מעט גדולות יותר כ- 80 גר' 










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה