יום ראשון, 13 ביוני 2021

טארט תפוחים על בסיס סבלה ברטון

 כשזה נוגע לעוגות תפוחים שום דבר לא יותר מידיי

לא בקטע של מצרכים ובטח לא בקטע של זמן שצריך להקדיש,

הקינוח של שישי יהיה מושלם.




הרבה זמן זממתי על המתכון הזה 

רכיבים

לבסיס ברטון

140 גרם מחמאה רכה

140 גרם סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

3 חלמונים

200 גרם קמח מנופה

12 גרם אבקת אפייה

לקרם שקדים:

125 גרם מחמאה

125 גרם אבקת סוכר

125 גרם שקדים טחונים דק

2 ביצים טרופות

לשטרויזל:

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

150 גרם סוכר

150 גרם קמח מנופה

מילוי - תפוחים

4 תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס סוכר

מקל קינמון

סרט מקליפת לימון

2 כפות ברנדי

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה


הכנת הבצק:


מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית או הרינג. 

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את המחמאה, הסוכר, המלח והווניל, 

עד שמתקבלת תערובת תפוחה, קרמית ואוורירית.3

"מנקים" את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים פנימה את החלמונים

, תוך ערבול. מבליעים את הקמח ואבקת האפייה 

ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד, יציב ודביק. 

משטחים בתבנית 26 כולל דפנות

 


 

הכנת הקרם:


מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את המחמאה ואבקת הסוכר לקבלת מרקם חלק. 

מוסיפים את השקדים הטחונים מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הביצים.

מורחים את הקרם על הבצק, אין צורך באפיה מוקדמת



במחבת מבשלים את קוביות התפוחים לריכוך קל

עם שאר החומרים ומקררים.



מפזרים על קרם השקדים שבתבנית



הכנת השטרויזל:


מכניסים את כל חומרי השטרויזל למערבל עם וו גיטרה, ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. 

מפזרים את התערובת מעל התפוחים שבקלתית



 ואופים בתנור בחום 170 מעלות במשך כ־55 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה