יום ראשון, 19 בספטמבר 2021

מבשלים לסוכות

     בין שבת חג שבת הגענו לחג הסוכות- חג האסיף.

החג בו בימי קדם היו עסוקים בני ישראל

באיסוף התוצרת החקלאית לקראת החורף.

החג הכי כיף במקבץ החגים, חג עם ניחוחות ירק טרי , הסוכה , ארבעת המינים

והאורחים המצטרפים . מטבע הדברים, לטרנספר ארוחה לסוכה הוא לא כמו להגיש את האוכל בבית,

לפעמים יש אילוצים, כאלה שתלויים במזג האוויר או כאלה

התלויים בתנאים של כל אחד מאיתנו. 

כך נמצא את עצמנו  עם מנות יחודיות לחג. אני למשל נמנעת מלהגיש מרק, 

אבל לא מקמצת בסלטים.

יש מנהג יפה להכין קדרת ממולאים - כמו שהסוכה שומרת על האדם, כך עשו זכר לכך באוכל. 

הדרך המקובלת היא להכין ממולאים, בהם המלית נשמרת ע"י המעטפת החיצונית. 

או ארוחות בתבנית/סיר אחד כדי להקל  .



לעניין החלה, מה דעתכם להכין לחג חלת ארבעת המינים?



   מגוון סלטים תוכלו למצוא בפרק סלטי הבית שלי 


נפתח את הסעודה במנת דג אמנון שיפה מאוד ליד החלה- לספוג את הרוטב

רכיבים

1 בצל לבן גדול קצוץ

3 עגבניות אדומות פרוסות לפלחים

3 פלפל אדום חתוכים לרצועות

5 שיני שום קלופות

4 פילה מושט טרי יש לקנות פילה ללא עור, לדעתי מתאים הרבה יותר למנה
(או דניס, או לברק, או כמובן לוקוס)

צרור פטרוזיליה טרייה

תבלינים:
שמן, מלח גס, פלפל, פפריקה מתוקה  כורכום.

אופן ההכנה:

שוטפים את הפילטים, וחותכים כל פילה לרוחבו
ל-4 או ל- 3 תלוי בגודל הפילה
 מטפטפים קצת מיץ לימון
בוזקים מלח ופלפל שחור ומניחים לשעה בצד


בינתיים מתחילים בהכנת הרוטב
הרוטב צריך להיות עשוי לגמרי כי את הדג מבשלים ממש זמן קצרצר.

מטגנים את הבצל הקצוץ (לא להתקמצן על השמן). 
כשהבצל מזהיב יפה מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והשום
 וממשיכים לטגן על אש בינונית גבוהה.

בקערה קטנה מערבבים: 
כף פפריקה, רבע כף מלח, חצי כף פלפל שחור, מעט כורכום עם 4 כפות שמן. 
שופכים את תערובת התבלינים לתוך הסיר ומערבבים. 
מוסיפים חצי כוס מים . 
מבשלים כך על אש נמוכה עד שירקות מתרככים,בערך 40 דקות
 במידת הצורך מוסיפים מים.

מסדרים את נתחי הדג בתוך הסיר , מביאים לרתיחה
ומבשלים כך 7-8 דק, רק עד שחתיכות הדג מלבינות. קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל




לעיקרית מנה מיוחדת שאני מאוד אוהבת

נתחי עוף בטרגון 

עוף יחד עם תפוחי אדמה וירקות בניחוח טרגון מיוחד וטעים


נתחי שייטל מוקפצים בירקות

רכיבים:

400 גר' שייטל חתוך לרצועות

1 חב' פטריות שימג'י

4 פטריות שמפיניון

5 בצל ירוק חתוך לפיסות באורך 2 ס"מ

2 גזר מגורר גס

חופן נבטים סיניים

אופן ההכנה

היות ואופן ההכנה זריז מאוד

ממליצה להכין את כל הרכיבים חתוכים כדי שלא להתעכב ולהוסיף

זמן מיותר על המחבת

מתחילים בטיגון זריז של רצועות השייטל על מחבת לוהטת

מפלפלים את הרצועות ומטגנים


כשהרצועות משנות את צבען זה הזמן להסיר מהאש

באותה מחבת

מטגנים את הבצל הירוק והגזר


מוסיפים את הפטריות 


ולבסוף את הנבטים

ממשיכים בטיגון, עירבוב , כשהפטריות נראות מעט עשויות

מתבלים ב1/4 כוס טריאקי ו3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, ועוד קצת מלח לפי הטעם

מוסיפים את רצועות השייטל ששמרנו בצד

אפשר להגיש על ערימת אורז לבן

ואם דווקא נרצה ממולאים אני אוהבת את הממולאים הקטנטנים




לקינוח עוגת שוקולד חמימה 



ומגש מפירות העונה





       

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה