יום רביעי, 6 באוקטובר 2021

שבת שלום, מה יש לאכול?

 


תפריט מעניין וחדשני יש לי לשבת





לשבת ניסיתי מתכון חדש לדגים, הפעם אמנון, יש לי איזה קטע לא טוב עם פילה אמנון

גדול לי מידיי, בטח כשמדובר במנת פתיח שמלווה בלא מעט סלטים

אז חותכים, לפיסות, והפעם: שווארמה דגים

תערובת התיבול הכנתי לבד זה לא מסובך וכך כל מה ששם הוא לטעמי:

20 גר' כמון

10 גר' ג'ינג'ר

10 גר' גרגרי כוסברה טחונים

10 גר' כורכום

10 גר' אבקת שום

2.5 גר' קינמון

5 גר' פפריקה

5 גר' פלפל שחור

את כל זה מערבבים 

6 פילה אמנון חתוכים לרצועות

2 בצל סגול

2 עגבניות

שמן זית

להגשה:

טורטיות

לחלק כל עיגול ל- 3 לדחוף לשקע בתבנית מאפינס ולאפות בחום 180 מעלות כ- 20 דקות



פסטו עשבי תיבול (עלים מחצי חבילת פטרוזיליה, 30 עלי נענע, 20 עלי בזיליקום,2 שיני שום, כף צנוברים

                      מלח, שמן זית)



טחינה

אופן ההכנה:

כמה שעות לפני כדאי לשטוף את הדגים והשרות מיץ לימון ככה לעדן את טעמם לשעה בערך.

אח"כ  להוסיף 4-5 כפיות מתערובת התיבול, לערבב ולהניח לכמה שעות לספיגת טעמים.

לחתוך את הבצלים לפרוסות דקות

להזהיב בשמן זית



להוסיף קוביות עגבנייה ולערבב 



להוסיף את הדגים עירבוב קל ולתת  להם לתפוס צריבה, אחרי כ- 5 דקות להפוך בזהירות 


כך שגם הצד השני יקבל צריבה




להגישה על טורטיה עם פסטו עשבי תיבול וטחינה



לעיקרית  בחרתי בנתח חזה בקר - בריסקט

קל ממש להכנה, פשוט מניחים בתבנית

מסביב נותני טעם

מכסים ושוכחים בתנור


רכיבים

2 קג חזה בקר

התיבול:

3 בצלים חתוכים 

ראש שום חצוי

1/3 כוס סוכר  חום

6 עלי דפנה

2 כפות חומץ

טימין

תירוש ענבים בהיר או יין אדום  חצי יבש

למרוח את נתח הבשר בפלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית

להניח על הבצלים

לצקת את היין כדי חצי כיסוי

לכסות היטב את התבנית ולתנור ל-3-4  שעות בחום נמוך 

150-160 מעלות תלוי בגודל הנתח 

בגמר האפיה

אפשר לצמצם את הרוטב בסיר קטן



זה ילך יופי עם אורז שבושל עם המון פטריות מיובשות



 ירקות ירוקים מוקפצים






ולקינוח

קינוח שוקולדי מרוכז 

קל ומהיר להכנה- טארט אוריאו שוקולדי  (מהבלוג המרכיב הסודי והוא טבעוני לגמרי)

רכיבים:

 לקלתית אוריאו:

80 גרם נטורינה
2 חבילות אוריאו (27
עוגיות לקלתית + 5 עוגיות לקישוט)

למילוי:

400 מ”ל (1 פחית) קרם קוקוס
250 גרם שוקולד מריר

חופן שוקולד צ’יפס מריר לקישוט (אופציונלי)

אופן הכנה:
מרסקים במעבד מזון את
עוגיות אוריאו עד שמתקבלת תערובת חולית. 
מערבבים עם נטורינה מותכת.
משטחים בתבנית טארט כולל דפנות  
 כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.

מכינים את המילוי:
ממיסים את השוקולד במיקרו עם 1/2 כוס קרם קוקוס
מערבבים היטב ומערבבים לתוך השוקולד את שאר הקרם קוקוס.
לקבלת קרם  חלק.
מוציאים את הקלתית מהמקפיא
 יוצקים את הגנאש לקלתית  מקשטים בעזרת חצאי עוגיות אוריאו ושוקולד
צ’יפס ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות, עדיף לילה שלם.
אחרי הקירור מוציאים
את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים.
שומרים במקרר.





ש  ב  ת   ש  ל  ו  ם





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה