יום ראשון, 10 באוקטובר 2021

קינוח שוקולדי שאין כמותו

 אני אוהבת שוקולד מריר

זהו

אמרתי את זה

אין כמו שוקולד לסיום ארוחה כלשהי, וכשוקוהולית מובהקת  יש לי פה בבלוג כמה אופציות ממש שוות

ובכל זאת המשכתי לחפש עוד, זה פשוט חזק ממני.

אז מצאתי את העוגה המעולה הזאת, שמוגשת בטמפרטורת החדר ואז היא 

בשיאה, נימוחה קטיפתית וכל כך טעימה. אל תתעלפו לי מרשימת הרכיבים

כי מה לעשות בשביל עוגה שווה צריך להשקיע

עוגת שוקולד של הבראסרי

250 גרם חמאה (נטורינה)

500 גרם שוקולד מריר קצוץ

10 ביצים מופרדות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור


מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה

 ומשמנים את הדפנות .

מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.

בקערה נקייה מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 

מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.

מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות

 (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים” שנופלים בעדינות). 

מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתבנית.

אופים 30 דקות עד שהעוגה תפוחה ורכה



 (היא נראית לא אפויה דיה, אל תתפתו להשאיר עוד בתנור היא  תתייצב עם הצינון). 

מצננים להתייצבות ושומרים במקרר עד 4 ימים. מגישים בטמפ’ החדר,

ישר מהמקרר ותפספסו את המרקם המוסי של העוגה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה