יום רביעי, 20 באוקטובר 2021

סלמון במרינדת הדרים ועוד


התיכנונים  לסעודת השבת בהילוך גבוה




פתחתי כהרגלי עם מגוון מסלטי הבית 



פטריות ממולאות פרובנסאל, הווי אומר

ממולאות בפטריות, עגבניות, שום ופטרוזיליה קצוצה


                                                            פתיח נוסף - פיצה בצל



 לצורך הכנת מנת הדגים 

נתחיל בהכנת המרינדה, את המרינדה הזאת יש לבשל קודם

2 כוסות מיץ תפוזים

2 כפות שמן זית

5 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

שורש ג'ינג'ר - חתיכה שלמה באורך כ- 5 ס"מ

2 ענפי טימין או 1/8 כפית טימין יבש

לבשל את המרינדה ולצמצם ב- 50%

לערבב את קוביות הדג ולהניח לשעה לספיגת טעמים

לצלות בטורבו גריל כ- 20 דקות בחום 220 מעלות

לפזר גבעולי בצל ירוק קצוצים.




אפרת ליכטנשטט פירסמה מתכון לפסטה ומה שתפס לי את העין

היה סוג הפסטה, אז הטרחתי את עצמי והזמנתי לי 

בחרתי להוסיף לרוטב לימוני בשילוב עם גרגרי אפונה, רוטב קליל ולא מכביד


רוטב אפונה ולימון

רכיבים

5-7 שיני שום פרוסים
מיץ משני לימונים
1 כוס אפונה חלוטה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1-2 מצקות ממי בישול של הפסטה
שמן זית
20 גר' חמאה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים קלות את השום בשמן זית

מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה, מיץ לימון, אפונה וחמאה ומביאים לרתיחה

מתבלים

מוסיפים את הפסטה המסוננת ומבשלים 3-4 דקות

בוזקים פטרוזיליה קצוצה.

מצאתי צרור אספרגוס בחנות הירקות
התאים לי בול לפינת הירק








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה