יום רביעי, 8 בדצמבר 2021

תפריט חדש לארוחת שבת

 האוכל דג ביום ד"ג ניצל מד"ג, רוצה לומר: המלצה חמה לאכול דג בשבת.

אני זורמת, 



יצא לנו לא מזמן לאכל מנת סביצ'ה שהוגשה, בתוך דף אורז עם רטבים עזי טעם

אהבתי את הרעיון וניסיתי לחקות.

לסביצ'ה, אמנם צריך להערך עם דג טרי ולא כזה קפוא, אבל הטרחה שווה לגמרי.

הסביצ'ה הוא למעשה סוג של סלט שמכיל דג, כדי שאף אחד לא יעקם את אפו בחרתי להזמין מהדגאי 

פיסת סלמון טריה ללא עור ועצם, אותה חתכתי לקוביות קטנות.

הדג הנא עובר כבישה קצרצרה עם מיץ הליים, המלח ולבסוף השמן.

סביצ'ה רול

רכיבים: ל- 10 מנות

200-350 גר פילה דג סלמון או אחר אהוב

 מלפפון חתוך לקוביות קטנות

2 תפוחים גרנד לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 צנונית חתוכה לקוביות קטנות

2-3 כפות מיץ ליים

2 כפות שמן זית

מלח

וינגרט קארי:

5 כפות שמן

4 כפות מיץ לימון

2 כפיות דבש

1 כפית חרדל

1 כפית קארי

1 שן שום כתושה

1 כף מיונז

מלח ופלפל שחור

וינגרט ירוק:

כוס עלי פטרוזיליה, בזיליקום,

4 עלי מרווה, עלים מענף טימין ומ-2 ענפי נענע

3/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות דבש

2 כפיות חרדל

1/4 כוס מים

מלח

אופן ההכנה:

את הרטבים מכינים מראש ושומרים במקרר

את הסביצ'ה מכינים סמוך ככל האפשר לארוחה, בשלב ראשון

מערבבים את הדג עם מיץ הליים, לחמש דקות, מוסיפים את המלח והשמן

ורק אח"כ מערבבים עם שאר הירקות.



את דף האורז טובלים במים קרים לחצי דקה

וממלאים עם הסלט



לעיקרית בדקתי מרינדה חדשה לעוף בתנור

12 שוקיים (השתמשתי בשוקיים, אבל גם כרעיים מתאימות)

מרינדה:

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית פפריקה מעושנת

1 כף תבלין שאוורמה

1/4 כוס רכז רימונים

1/4 כוס טריאקי

1/2 כפית רוזמרין יבש

חצי כפית מלח

הנחתי את השוקיים במרינדה לכמה שעות

לפני האפיה סידרתי בתבנית חסינת אש, יחד עם כל נוזלי המרינדה

ע"פ השוקיים פיזרתי שומשום שחור ולבן מעט מלח גס

ולתנור בחום 200 מעלות למשך כ- 50 דקות



                                                          סלט מרענן ליד העיק
רית

מחסות שונות עלי רוקט וגרגרי רימון עם רוטב וינגרט



ותוספת תפו"א 

רכיבים:

20 תפו"א קטנים קלופים וחתוכים לאורך לרבעים

 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום כתושים או יותר - אם אוהבים

1/3 כוס שמן

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

כדי לזרז את האפיה ולקבל תפו"א קריספים מבחוץ ונימוחים מבפנים

אני מעדיפה לבשל קודם את תפו"א,מהרתיחה כ- 5-8 דקות

ולסנן

בתבנית חסינת אש נערבב את התבלינים והשמן

ואז נערבב עם תפו"א



לתנור בחום 200 מעלות כ- 40 דקות משחים יפה

כעת רק צריך לשמור על התבנית שלא יזנבו ממנה ועד הארוחה לא ישאר.



את הירקות בחרתי לפנק עם קרם קוקוס, צ'ילי מתוק וסויה
במוקפץ כמו במוקפץ מכינים את הירקות מראש 
מתחילים מהירק הקשה כך שיקבל מקסימום בישול
 ומסיימים ברך ורק אז מוסיפים את הנוזלים

רכיבים:

2-3 שיני שום
1 קישוא פרוס
1/2 שקית ברוקומיני
6 פטריות שמפיניון פרוסות
3-4 פרחי כרובית קפואים
חופן שעועית ירוקה ארוכה קפואה
גרגרים מקלח תירס מבושל
1/2 כוס קרם קוקוס
צ'ילי מתוק
סויה
מלח

אופן ההכנה:

מפשירים את הירקות הקפואים ומבשלים 2-3 דקות.
מזהיבים בווק את השום ב- 2 כפות שמן
מוסיפים את הקישוא והברוקומיני
מקפיצים 3-4 דקות
מוסיפים את הכרובית ושעועית
לעוד 3-4 דקות
מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ
כ- 3-4 דקות
מוסיפים את התירס ו-1/2 כוס קרם קוקוס
3 כפות צ'ילי מתוק
3 כפות סויה
1/2 כפית מלח
מערבבים, מתקנים טעמים.



לקינוח כמעט בנוהל - עוגת תפוחים




ש  ב  ת   ש  ל  ו  ם






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה