יום רביעי, 19 בינואר 2022

הנה תפריט שווה לשבת

 

תפריט חורפי לגמרי לשבת קרה



את החלות שלי לשבת בחרתי להכין מקמח מלא ולתבל בזעתר, החלטה של הרגע האחרון 

שעלתה לי בחצי מלא, נאלצתי להמיר חצי מכמות הקמח לקמח לבן,

 כי מה לעשות הקמח המלא נגמר, בחרתי להשלים עם קמח מניטובה

שנחשב קמח מעולה יותר מקמח לבן רגיל , משמש אותי בדר"כ בלחמי המחמצת שאני מכינה.

קמח חזק במיוחד בעל אחוז חלבון גבוה, 

מומלץ למתכונים עם התפחות ארוכות בשל תכונותיו המעולות להחזיק את רשת הגלוטן

 זמן ממושך בקירור/ טמפ’ החדר. 

בצק מקמח מניטובה יכול ל"נוח" בקירור 3-6 ימים או 12-18 שעות בטמפ’ החדר (25 מעלות)

 להשתבח ולפתח טעמים.


                           שלישיית "אוכל קטן" חדש מצטרפת לבנק מתכוני סלטי הבית שלי

כרוב מוקפץ

1/4 כרוב לבן פרוס לפיסות ברוחב 2 ס"מ
1/4 כרוס סגול פרוס לפיסות ברוחב 2 ס"מ

להוסיף כפית גדושה מלח, לערבב ולהניח לחצי שעה להגיר נוזלים.
לשטוף היטב
לייבש במייבש חסה
להקפיץ במחבת חמה עם 3 כפות שמן זית
במשך כ- 5-7 דקות
להוסיף 4 שיני שום כתוש
1/2 כפית חומץ בלסמי
מעט מלח ופלפל שחור
להקפיץ עוד 2 דקות




לצ'ו 
(אחד האהובים מבית אמא, אמא היתה מגישה כתוספת או מוסיפה 
 לירקות אורז או ביצים טרופות סוג של שקשוקה הונגרית)

רכיבים:

1 בצל קצוץ
1/2 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 עגבניות קלופות וקצוצות
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר מעט פלפל שחור
1/4 כוס מים אם צריך

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפלפל האדום ומאדים כ- 5 דקות
מוסיפים את העגבניות והתבלינים
ממשיכים לאדות על אש קטנה 
עד שהירקות מתרככים.
אם צריך מוסיפים מהמים




פטריות מוקפצות:

רכיבים:

1 בצל פרוס
1 בצל סגול פרוס
סלסלת פטריות פרוסות
4 שיני שום כתושים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/8 כפית פפריקה מעושנת
מלח, פלפל שחור
מעט מים

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצלים בשמן
מוסיפים את הפטריות ומערבבים
על אש נמוכה
מתבלים
ומבשלים עד שהירקות מתרככים


                                          כיאות לשבת חורפית חיפשתי לי רעיון למרק

שקית שעועית שחורה שמצאתי במזווה סגרה לי את הפינה הזאת

מרק שעועית שחורה


רכיבים:

 300 גר' שעועית שחורה מושרית במים ללילה 
אפשר להשתמש במי ההשריה לבישול, לקבלת צבע מודגש יותר.
1/2 2 ליטר מים
2 עלי דפנה

2 בצלים קצוצים
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
1/3 כוס שמן זית
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1/2 1 כפות בזיליקום יבש
10 שיני שום כתושות
2 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 1 כפיות כמון
1 כפית סוכר
1 כף מלח




אופן ההכנה:

בסיר 1:
מבשלים את השעועית השחורה עד להתרככות.




בסיר 2:
מטגנים את הבצלים והשאלוט הקצוצים ב- 1/3 כוס שמן זית
להבה נמוכה, למשל 15 דקות הבצלים יתרככו ויזהיבו מעט
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד כ- 10 דקות.




מוציאים את עלי הדפנה מהסיר עם השעועית
מוסיפים את הירקות לסיר עם השעועית הרכה
ממשיכים לבשל כ- 10 דקות
טוחנים היטב
מתקנים טעמים, אפשר לסנן אם רוצים להפטר מחתיכות הקליפה של השעועית.



העיקרית שלנו היתה קדרת פרגיות עם פטריות וערמונים

על מצע אורז





הקינוח שבחרתי כמובן מתפוחים

עוגת המון תפוחים עם שטרויזל




ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה