יום רביעי, 22 ביוני 2022

התפריט שלי לסעודת השבת

 


את סעודת השבת 



בחרתי לפתוח במנת דג.

 היה לי סלמון בעישון על גחלים,

שאני קונה , ובדר"כ לא צריך כלום ליד,

הוא נהדר כמות שהוא , הפעם חיברתי אותו לצד האסיאתי שבמתכונים שלי.

לחמניות מאודות מסתבר שאפשר למצוא בקפואים, אם דווקא חשקתם להכין

אפשר גם אפשר - לחמניות באו

סלט מוקפץ:

1/8 כרוב סגול פרוס לרצועות דקות

1/8 כרוב לבן פרוס לרצועות דקות

2 גזר קלוף ומגורר לאטריות דקות

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפות טריאקי

מעט מלח

להגשה:

רוטב צ'ילי מיו

3 כפות מיונז

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סויה

את הירקות מקפיצים 2-3 דקות במחבת חם עם כף שמן

ממש שישארו פריכים רק שיאבדו מעט מנפחם.

הרכבה:

מורחים על הלחמניה מהרוטב, מניחים כף מהסלט

מפרקים את נתחי הסלמון לרצועות ומניחים בלחמניה

מכסים בירקות וסוגרים



                                                      בנוסף היו גיוזות במילוי פטריות 



וסלט קימצ'י



לעיקרית - נתחי עוף בקרמל תפוזים

בלי יותר מידי עבודה, למנה שניתן להכין מראש בסיר על הכיריים

(לפעמים זה יתרון)

מה צריך למנה המופלאה הזאת? 

כדי לקבל את הטעמים המודגשים של התפוז ממליצה להשתמש בתפוזים טריים

ובמרמלדת תפוז שעל אף טעמה המריר, החיא משפיעה רק  לטובה על הטעם הסופי.



בחרתי להגיש עם אורז צהבהב שהתבשל בציר בתוספת כורכום


                               קצת תפוחי אדמה - כי יש לי קליינטים - תפוחי אדמה ארמדילו

המנה הזאת- קלי קלות קולפים את תפוחי האדמה
מתבלים בתערובת שמן מתובל במלח, אבקת שום  
חותכים פרוסות דקות אבל לא עד הסוף.
כדי לקבל תוצאה קריספית יותר בישלתי את תפו"א במיקרו למשך 10 דקות
ולאחר מכן המשכתי באפיה בתנור למשך כשעה
עד שתפו"א התרככו והזהיבו



ופרחי כרובית בפרורי לחם


                                                             ולקינוח עוגת תפוחים, עם המון תפוחים

עדינה בטעמה מתובלת רק בבשומת קליפת לימון ווניל
   
 
 
                                                      ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם
                                                                             




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה