כיף לחזור הביתה ביום חורף קר לסיר הזה
שבעצם מכיל הכל ומרגיע את הרעב ברגע.
רכיבים:
למרק:
1 בצל
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי
2 גזר
2 קישוא
1 בטטה
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס אפונה קפואה
8 כוסות מים
4 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
מלח
בזיליקום
פלפל שחור
לקניידלך:
1 כוס מים רותחים
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
פלפל שחור
מעט ג'ינג'ר יבש
קמח מצה
2 ביצים
אופן הכנה:
לקצוץ את הירקות למרק במעבד מזון
להזהיב את הבצל במעט שמן
להוסיף את קוביות הפלפל והסלרי, לאדות כ- 5 דקות
להוסיף: גזר, קישוא, בטטה, שורש פטרוזיליה ולאדות כ-15 דקות.
להוסיף מים, אבקת מרק בטעם עוף, מלח, בזיליקום, פלפל שחור
לבשל עד שהירקות התרככו.
בקערה לערבב את העיסה לקניידלך:
1 כוס מים רותחים, 1/3 כוס שמן, כפית מלח, פלפל שחור ומעט ג'ינג'ר יבש.
להוסיף קמח מצה עד לקבלת עיסה רכה וכשמתקרר קצת להוסיף 2 ביצים.
להניח את העיסה למנוחה כ-10 דקות
ולאחר מכן כשהמרק רותח לגלגל כדורים קטנטנים ולהכניס לסיר.
לבשל כ-15 דקות והכל מוכן.
נראה נהדר!
השבמחק