אין ספק החורף כאן ומרק טעים הוא ממש מתבקש
לעיתים אפילו עדיף על איזה נישנוש מתוק
וגם כארוחה קלה.
לעיתים אני מגישה לארוחת ערב.
מרק קרופניק קטיפתי , סוג של מרק פטריות, שמכיל בנוסף ירקות שורש ארומטיים
וגריסי פנינה, אין עליו.
אפשר להסמיך בשמנת או בקרם קוקוס, אבל אני מוצאת שההסמכה עם מים
נותנת תוצאה טובה מאוד.
כששומרים את המרק במקרר, הוא מסמיך עוד קצת
(זה הגריסים שממשיכים לשתות את הנוזלים,
לכן כדאי להשרות את הגריסים במים לפחות כמה שעות לפני הבישול.)
(זה הגריסים שממשיכים לשתות את הנוזלים,
לכן כדאי להשרות את הגריסים במים לפחות כמה שעות לפני הבישול.)
ואז ,בחימום מחודש, יש להוסיף נוזלים ולתקן את התיבול.
רכיבים:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
2 גזרים,
1 שורש פטרוזיליה,
3 גבעולי סלרי,
8 שיני שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
8 כוסות מים
מלח מעט ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים לשעה
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
חופן פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים לשעה ונקצצו
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות מעורבבות בחצי כוס מים
אופן ההכנה:
קוצצים במעבד מזון את הגזר, שורש פטרוזיליה שום וגבעולי סלרי
בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים כ- 10 דקות
מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות.
מוסיפים את גריסי הפנינה והפטריות
מוסיפים את אבקת המרק מתבלים במלח ופלפל, מערבבים קלות
מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה וחצי
מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה וחצי
טועמים ומשפרים את התיבול, לפי הצורך.
5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים לסיר את אבקת מרק הפטריות
זו שערבבנו במים
האבקה תסמיך את המרק ותיתן לו את מרקמו הקטיפתי.
אופציה: בשלב זה אפשר להוסיף כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס
ולהביא לרתיחה
נראה מעולה וכמובן גם טעים .
השבמחקתודה על השיתוף.
חבל לקלקל מרק טוב עם חומרים משמרים למיניהם שיש במרקים מאבקות, יותר טוב להוסיף מים אם אין מרק של עוף למשל וגם קצת שמיר בסוף הבישול לא יזיק לטעם טוב.ובשביל הירקות לא צריך להתעצל אלא לחתוך ביד לקוביות או במכשיר ידני שחותך קוביות. זה לא רק מה שמכניסים לפה, העיניים "אוכלות" קודם אז גם קצת אסטטיקה לא מזיקה.
השבמחקאת מוזמנת לשנות, לפי טעמך
השבמחקבמרק גריסים מבשלים את הגריסים בניפרד.
השבמחקבמרק הזה מבשלים את הכל ביחד
השבמחקבישלתי בדיוק לפי המתכון.הכפלתי כמויות.יצא מעולה.
השבמחקמעולה, שמחה שנהנתם
מחקמרק טעים ביותר !!!תודה על המתכון )פעם שניה מכינה רק שמוסיפה עוד 4 כוסות מים כי יצא סמיך מידי ועדיין זה היה טעים להפליא
מחקמתכון 10
השבמחקאיזה יופי , תודה
מחק