דפים

יום ראשון, 25 בנובמבר 2018

שיפטה ברנג'י או מה שהכינה לנו הסניורית לשבת



קיפודי אורז, כל כך יפים, הרי אנחנו קודם אוכלים בעיניים,
והטעם? גן עדן, המתכון של רותם ליברזון , עם קצת התאמות לטעמי הבית, 
שאמנם הכינה אותו לפסח
אך אצלנו טרפו אותו ממש לפני , כי בפסח, מה לעשות, לא אוכלים אצלנו אורז...


רכיבים:

לקיפודים:
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/3 צרור נענע רק עלים קצוצים דק
2 בצלים טחונים
1 שן שום כתושה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 קילו אורז בסמטי
1 כף מלח
קורט פלפל שחור
1 כף כורכום

לרוטב:

1 בצל קצוץ גס
2 כרישות פרוסות דק
1 שן שום פרוסה
3 כפות שמן זית
1/2 1 ליטר מרק עוף
4 קולורבי מקולפים חתוכים לאורכן ופרוסים לפרוסות דקות
1/2 כף כורכום
מיץ סחוט מלימון וחצי
מלח,פלפל לפי הטעם
מים רותחים להוספה לפי הצורך.

אופן ההכנה:

בסוטאז שיכיל בנוחות את הכדורים מתחילים בהכנת הרוטב
,מזהיבים את הבצלים והכרישה בשמן
מוסיפים את השום, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה
מתבלים, מוסיפים את הקולורבי ומבשלים כ- 15 דקות.



מערבבים את חומרי הקיפודים, לשים היטב את הבשר, וצרים כדורים (12 )  מניחים על צלחת
כשהרוטב מוכן מכניסים את הכדורים, במרחק זה מזה , כמות הנוזל בסיר היא עד מחצית גובהם של הכדורים.
מבשלים כ- 10 דקות,לא מכוסה, ברתיחה עדינה.
 לא מערבבים ולא נוגעים, מקסימום אם ממש קשה לכם אז טלטול עדין של הסיר





אחרי 10 דקות מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 40 דקות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה