לעוגיות שוקולד צ'יפס יש מלא מתכונים, יש מלא מרקמים- קריספיות, עוגתיות,צ'ואיות.
אני אוהבת אותן פדג'יות ונימוחות, אבל גם צ'ואיות
פחות אוהבת את העוגתיות.
חיפשתי לי מתכון לעוגיה במרקם צ'ואי שכזה
כמו העוגיות של ארומה.
אז אחרי שחרשתי את הבלוג שלי ולא מצאתי, התחלתי לבדוק ברשת
מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות
נראה לי מספיק מעניין כדי לטרוח אפילו אם הוא מיועד ל- 4 עוגיות
אז הכפלתי את הכמויות ויצאתי לדרך:
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שוקולד צ'יפס ועוד אם רוצים להשתמש לקישוט
מתכון נח, לא צריך להפעיל מיקסר, רק מערבבים, כמו שאתם רואים
יובלי בדקה את האפשרות הזאת במו ידיה
מניחים כדורים מהבצק על התבנית
ברווחים גדולים (אני כמובן בחרתי להכין עוגיות קטנות יותר)
עדי המהממת עזרה לפזר שוקולד צ'יפס ע"פ העוגיות
כמובן לא לפני שהנחתי לה בצד ערימה לנישנושים.
העוגיה מתפשטת מאוד
ואופים בחום 180 מעלות למשך 10 דקות.
ומה יצא?
אכן העוגיות גדלו מאוד, היו טעימות, מעט מידי שוקולד צ'יפס לטעמי
והמרקם היה יותר עוגתי ופחות צ'ואי
אז ממשיכה בניסיונות לעוגייה המושלמת לטעמי.
מכל ניסיון יש איזה לימוד, ברור לי שסוכר חום אחראי למרקם שאני מבקשת להגיע אליו,
אבקת סודה לשתייה תיתן לי את התפיחה שאני רוצה,
בניגוד לתפיחה שמתקבלת בשימוש באבקת אפיה שתיתן מרקם עוגתי יותר.
אני צריכה להישאר עם שומן מומס ולא להקרים מכיוון שזו הדרך לקבל מרקם צפוף וצ'ואי יותר.
בפעם הזאת ניסיתי מתכון קצת אחר (35 עוגיות) , וגם פה אין צורך במיקסר, פשוט מערבבים
מתחילים עם 185 גר' חמאה מומסת, מקררים אותה מעט
וכשהיא מאבדת את השקיפות וכבר קצת אטומה
אפשר להמשיך
מוסיפים 1 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
ובוחשים
מוסיפים כף תמצית וניל וביצה ועוד חלמון
וכעת החומרים היבשים:
2 כוסות קמח
1/3 כוס קקאו מסונן
1 כף קורנפלור מעט מלח
כפית סודה לשתייה
לבסוף 1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס לבנים
מערבבים לבצק אחיד ומקפיאים ל- 30 דקות
כעת קורצים עיגולים עם כף גלידה
ואופים בחום 165 מעלות 14 דקות
העוגיות מתפשטות קצת, לא משתטחות לגמרי
המרקם צ'ואי במרכז וקריספי בהיקף
ניסיון נוסף לעוגיות שוקו שוקו והפעם כל כמות הסוכר - סוכר חום בהיר
גם פה אין צורך במיקסר כי אין הקרמה, פשוט מערבבים את הרכיבים:
120 גר' חמאה מומסת
250 גר' סוכר דמררה
2 ביצים
260 גר' קמח
50 גר' קקאו מסונן
1/2 כף סודה לשתיה
75 גר' שוקולד קצוץ
מתקבל בצק נוקשה, מקררים לחצי שעה
קורצים כדורים עם כף גלידה
אופים בחום 180 מעלות למשך 8 דקות
העוגיות לא התפשטו כל כך, נשארו גבוהות למדיי
צ'ואיות במידה, טעימות - על זה אין ויכוח
אבל עדיין לא מה שחיפשתי
מתכון נוסף מצאתי כשחיפשתי "הכי צ'ואי"
הכיל:
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום
מעט מלח
115 גר' שמן
1 ביצה
כפית תמצית וניל,
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
220 גר' שוקולד צ'יפס
מעבדים בקערה לבצק אחיד, למרבה ההפתעה כדי לקבל בצק לא מתפורר
נאלצתי להוסיף 2-3 כפות מים
את הבצק הזה השארתי לילה במקרר, למה? כי ראיתי שזה יכול לתרום
לצ'ואיות וגם לטעמי הקרמל מודגשים.
קורצים כדורים ואופים בחום 180 מעלות 12-15 דקות
ומה יצא?
25 עוגיות גודל כף גלידה קטנה
הן התפשטו ולכן היו פחות עוגתיות, שזה כיף
צ'ואיות במרכז קריספיות בהיקף, לא רע בכלל,אבל
קשה לי להאמין שאני אצטרך לגדל סבלנות ולחכות יום שלם
מההחלטה להכין עוגיות ועד לביס המיוחל
בקיצור את המתכון הזה אני אבדוק גם בתנאים אחרים...
המתכון הבא שניסיתי הוא מתכון ותיק שאני אוהבת
עוגיות בום טראח
ובו החלפתי את כמויות הסוכר, הגדלתי את כמות הסוכר החום ל - 3/4 כוס
ועוד 1/4 כוס סוכר לבן
הבצק שהה במקרר 6 שעות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה