דפים

יום ראשון, 3 במרץ 2024

טורט רולדה תפוז שוקולד

 


טורט רולדה – אחד הקינוחים שגדלתי עליהם.

אמא שלי הכינה אותו לא מעט, תמיד במילוי קרם שוקולד ביתי (וטעים!), ואני –

 הייתי אחראית על "יישור" הקרם, שוב ושוב… 

העוגה עצמה לא מסובכת להכנה, אבל הגלגול – שנעשה מיד אחרי האפייה, 

 דורש קצת סבלנות ועדינות. רק אחרי שמתקררת, ממלאים אותה בקרם – והתוצאה? חגיגה.

הפעם בחרתי למלא אותה במוס שוקולד רך, ולשלב בפנים גם תפוז דם שהיה לי 

 כי השילוב של שוקולד ותפוז הוא מהאהובים עליי.




רכיבים

כדי להוציא את המרירות מקליפת התפוז בחרתי לבשל את פרוסות התפוז בסירופ סוכר

אפשר גם לוותר על השלב הזה ולהשתמש בפרוסות התפוז כמות שהן, אבל לחתוך דק דק.

1 תפוז דם 

סירופ סוכר מכינים כשמבשלים  כוס מים  וחצי כוס סוכר  כחמש דקות 

ומכניסים את פרוסות התפוז הדקות לבישול  של כ- 10 דקות, 



בתום  הבישול מסדרים את הפרוסות על נייר אפיה משומן, אבל רק בקצה אחד, הקצה 

שיהיה חיצוני בטורט המגולגל.






לטורט

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר +כף סוכר

60 גר' שמן

3/4 כוס קמח

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים

מפזרים על נייר האפיה 



אפיה בחום 170 מעלות 15 דקות



                         בוזקים קצת סוכר על מגבת מטבח , התפוזים צריכים להיות בצד השני

כך כשמגלגלים  הם נראים מבחוץ.



גנאש שוקולד

200 גר' שוקולד מריר

1 כוס שמנת מתוקה

1 כוס שמנת מתוקה 

1 כף ברנדי (אופציונאלי)

ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה

מערבבים היטב ומקררים

מקציפים את הגנאש עם עוד כוס שמנת מתוקה וכף ברנדי


כשהגלילה מתקררת פותחים בזהירות 

ומורחים את המילוי






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה