דפים

יום ראשון, 28 באפריל 2024

אין כמו ממתקים שמכינים ברגע - מצות בקרמל ושוקולד

 את המתכון לממתק הנפלא הזה ראיתי אצל אפרת ליכטנשטט

למרות שלא היה לי סוכר חום הכנתי מסוכר לבן שקירמלתי לבד



מה צריך?

4 מצות

1 כוס סוכר חום כהה 

200 גרם חמאה

¼ כפית מלח

200 גרם שוקולד מריר מפורק לקוביות

1 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן או סוכריות צבעוניות

אופן  ההכנה


מחממים תנור ל-180 מעלות.


מרפדים היטב תבנית תנור בנייר כסף ועליו מניחים נייר אפייה.

(הסיבה לנייר כסף היא כיוון שהקרמל נוטה לנזול לכל הכיוונים)


מסדרים 4 מצות על תבנית התנור, צמודות אחת לשנייה ובלי חפיפה.

אם התבנית שלכם קטנה מ-4 מצות אפשר לשבור אותן טיפה כדי שיתאימו לתבנית.


בסיר בינוני שמים את החמאה והסוכר ומביאים לסף רתיחה.




מערבבים היטב מבשלים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת אחידה,


סמיכה ובצבע ענברי עמוק, מוסיפים את המלח, מערבבים ומורידים מהאש.

שופכים את הקרמל על המצות ומפזרים באופן שווה בעזרת מרית.




מכניסים לתנור החם ל 5-10 דקות עד שהקרמל מבעבע ומשחים.

זהירות - לא לשרוף! כדאי לעמוד ליד התנור ולהשגיח.



מוציאים מהתנור ומיד מפזרים את השוקולד.



ממתינים כשתי דקות שהשוקולד ימס ושוב בעזרת מרית מורחים אותו באופן אחיד על גבי הקרמל.


מעבירים לקירור במקרר

                                                    מפזרים את האגוזים הקלויים.



מצננים במקרר/מקפיא כחצי שעה וחותכים בעזרת סכין גדולה וחדה, או בידיים, 

לחתיכות לא שוות אך חינניות לא פחות.



שומרים במקרר בכלי אטום.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה