דפים

יום רביעי, 30 באוקטובר 2024

לצ'ו הונגרי עם אורז

 


לצ'ו, אחד ממתכוני הדגל  מהמטבח ההונגרי שאמא היתה מכינה, 

אמנם הפלפל בסיר שלה היה ירוק בהיר

אבל אצלי במקרר שולטים הפלפלים האדומים, כתומים וצהובים

ולטעמי הלצ'ו יוצא לא פחות טוב .האמת שהמון מאכלים מהמטבח ההונגרי 

מתחילים בשילוש הזה:

בצל, עגבניות ופלפלים .

השילוב פיקנטי וטעים לאכול את התבשיל כמות שהוא, אך אפשר גם להוסיף לו

ביצים טרופות, פרוסות תפוחי אדמה ואורז, כמו שבחרתי להכין הפעם.


                                                                      רכיבים:

1 בצל

2 פלפלים

4 עגבניות

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

1/2 כוס אורז

3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן להזהבה


                                                


                                                

 בינתיים חותכים את הירקות לקוביות לא גדולות


 מוסיפים לבצל הזהוב

                                        

                                  מתבלים, ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים

                                                     אם צריך מוסיפים מעט מים

                         

                                            מוסיפים את האורז והנוזלים ומבשלים עד שהאורז מתרכך

                                                   


                                                  פטרוזיליה קצוצה מעל לא רק יפה גם טעימה


































2 תגובות:

  1. כמה זמן בערך האורז צריך להתבשל?

    השבמחק
    תשובות
    1. אורז צריך כ- 20 דקות בישול להתרככות

      מחק